Slingeland Ziekenhuis

MRSA in Slingeland onder controle

Gepubliceerd op : 25-10-2010
Laatst bijgewerkt op: 16-01-2020

In het Slingeland Ziekenhuis zijn de afgelopen weken een aantal mensen besmet geraakt met de MRSA-bacterie.
MRSA (Methicilline Resistente Staphylococcus Aureus) is een bacterie die via intensief lichamelijk contact wordt overgedragen. De bacterie wordt in principe niet zomaar overgedragen door iemand een hand te geven of door met iemand te praten. Momenteel is de situatie onder controle in het Slingeland Ziekenhuis. De besmette verpleegkundigen zijn inmiddels behandeld. De besmette patiënten worden volgens protocol behandeld en geïsoleerd verpleegd om verdere besmetting te voorkomen.Alle directe collega’s en patiënten op de afdeling zijn inmiddels getest op MRSA.

De pati‘nten die zijn behandeld door besmette medewerkers hebben een brief gekregen van het ziekenhuis waarin hen gevraagd wordt zich te laten testen op MRSA via de huisarts. Pati‘nten hoeven zich niet te laten testen als zij geen brief hebben ontvangen van het ziekenhuis. Alle patiënten die risico op besmetting hebben gelopen, hebben inmiddels een brief gekregen.

De MRSA-bacterie is niet gevoelig voor de antibiotica die wij standaard in Nederland gebruiken. Het ziekenhuis wil daarom voorkomen dat MRSA wordt overgedragen op ziekenhuispatiënten.
Zie ook onze folders van Hygiëne en Infectiepreventie:


persbericht 2010

Deel deze pagina: