Slingeland Ziekenhuis

Nieuwe apparatuur voor borstonderzoek


Gepubliceerd op : 20-01-2017
Laatst bijgewerkt op: 27-08-2018

Het Slingeland Ziekenhuis beschikt sinds kort over de nieuwste apparatuur voor borstonderzoek. De combinatie van de moderne mammograaf en de nieuwste bioptentafel maakt het mogelijk om eventuele afwijkingen snel en nauwkeurig op te sporen. Daarnaast kunnen bij een verdenking op borstkanker in één sessie meerdere biopten worden afgenomen.

De afdeling Radiologie van het Slingeland Ziekenhuis is blij met de komst van de nieuwe apparatuur. Frank Kruis, teamleider afdeling Radiologie, vertelt: “Het onderzoek bij verdenking op borstkanker is met deze nieuwe apparatuur verder verbeterd. De mammograaf is in het Slingeland Ziekenhuis al enige tijd in gebruik. Dit apparaat maakt het mogelijk om in laagjes door de borst te scannen, waardoor eventuele afwijkingen heel nauwkeurig kunnen worden opgespoord. De nieuwste bioptentafel biedt diezelfde hoge beeldkwaliteit. Dit maakt het mogelijk om bij verdenking op borstkanker exact te berekenen waar het weefsel (biopt) moet worden afgenomen. Bovendien kunnen nu in één sessie meerdere biopten worden afgenomen.” Met deze innovatieve apparatuur ondersteunt het Slingeland Ziekenhuis de eendagsdiagnostiek van borstkanker. 

Snelle diagnostiek bij borstkanker

Op het gebied van oncologie werkt het Slingeland Ziekenhuis nauw samen met Rijnstate in Arnhem en Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede. Dit doen de drie ziekenhuizen onder de naam A.R.T.Z. Oncologisch centrum. De ziekenhuizen delen kennis en ervaring met elkaar over onder andere de zorgprocessen en resultaten van behandelingen. Doel van de samenwerking is het verder verbeteren van de oncologische zorg.
 
Gezamenlijk behandelen de drie ziekenhuizen jaarlijks ruim 800 nieuwe patiënten met borstkanker. Hiermee behoren ze tot één van de grootste borstkankercentra van Nederland. De hoogste kwaliteitseisen vormen de norm voor alle drie de ziekenhuizen. Het aanschaffen van deze nieuwe appartuur voor borstonderzoek is daar een mooi voorbeeld van. Maar bijvoorbeeld ook het realiseren van eendagsdiagnostiek voor patiënten met borstkanker. Alle drie de Gelderse ziekenhuizen van het A.R.T.Z. Oncologisch centrum beschikken nu over deze mammograaf en bioptentafel.

Deel deze pagina: