Slingeland Ziekenhuis

Oogcontrole voor politie en brandweer in OOGbus Slingeland

10 oktober 2013 te Doetinchem

Gepubliceerd op : 03-10-2013
Laatst bijgewerkt op: 27-08-2018

Het Slingeland Ziekenhuis nodigt de politie en brandweer van Doetinchem in het kader van 'World Sight Day' uit om op 10 oktober een bezoek te brengen aan de OOGbus. Ervaren optometristen zullen dan een preventieve oogcontrole uitvoeren bij de politieagenten en brandweermannen en -vrouwen die zich hiervoor hebben ingeschreven. De OOGbus staat deze dag op een terrein vlak bij het politiebureau in Doetinchem. Ziekenhuizen die zijn aangesloten bij Het Oogzorgnetwerk besteden op 10 oktober uitgebreid aandacht aan het voorkomen van onnodige slechtziendheid en blindheid. Zo ook het Slingeland Ziekenhuis

World Sight Day

World Sight Day is een jaarlijks terugkerende dag, georganiseerd door VISION 2020. Tijdens deze dag worden wereldwijd diverse activiteiten georganiseerd om aandacht te geven aan vermijdbare blind- en slechtziendheid.'Vision 2020: The Right to Sight' heeft zich tot doel gesteld vermijdbare blindheid en slechtziendheid uit te bannen voor 2020. Omdat iedereen op aarde recht heeft op een goed gezichtsvermogen. VISION 2020 is een wereldwijd initiatief van oa de Wereldgezondheidsorganisatie.
Wanneer men ouder wordt gaat de kwaliteit van het zien achteruit, dat gaat vaak geleidelijk. Zonder dat men het merkt past men het gedrag hierop aan, raakt er aan gewend en doet soms niet meer dezelfde dingen als vroeger. De aanpassingen in de leefgewoonte zijn meestal niet nodig als de juiste hulp en zorg geboden wordt. De oogartsen van het Slingeland Ziekenhuis vinden dat bij een gezond leven ook een goed zicht hoort. 

Oogzorgnetwerk

Het Slingeland Ziekenhuis is onderdeel van het Oogzorgnetwerk dat bestaat uit een samenwerking van 15 Nederlandse ziekenhuizen  en opticiëns in de regio. Het Oogzorgnetwerk is bedoeld om de patiënt beter van dienst te kunnen zijn. Het netwerk is gericht op Beter Zien voor iedereen. Dit wordt gerealiseerd door goede samenwerking tussen de oogartsen en alle andere zorgverleners, hierdoor zijn de communicatielijnen kort en krijgt de patiënt de volledige zorg onder het dak van het ziekenhuis. Patiënten zijn bij de oogartsen van het Slingeland Ziekenhuis in goede handen.

Deel deze pagina: