Slingeland Ziekenhuis

Ook in 2018 Vaatkeurmerk en Spataderkeurmerk voor Slingeland Ziekenhuis


Gepubliceerd op : 14-09-2018
Laatst bijgewerkt op: 19-11-2018

Harteraad Vaatkeurmerk Digitaal 2018 RGBHet Slingeland Ziekenhuis heeft ook voor 2018 het Vaatkeurmerk én het Spataderkeurmerk van Harteraad ontvangen. De vaat- en spataderzorg in het Slingeland Ziekenhuis voldoet aan de uitgebreide criteria die Harteraad hanteert.

Een keurmerk kan patiënten helpen om te zien waar goede vaatzorg en spataderzorg wordt aangeboden. Via www.harteraad.nl is te zien welke ziekenhuizen het Vaatkeurmerk en het Spataderkeurmerk hebben ontvangen en aan welke criteria zij voldoen. Harteraad is de patiëntenvereniging van en voor mensen met een hart- of vaataandoening en hun naasten.
 
Doel van de keurmerken is het stimuleren van kwaliteitsverbetering en het informeren van patiënten, hun verwijzers en de Harteraad Spataderkeurmerk Digitaal 2018 zorgverzekeraars over de kwaliteit van de in ziekenhuizen geboden vaatzorg.

Om in aanmerking te komen voor het keurmerk moet aan een aantal kwaliteitscriteria worden voldaan. Deze criteria heeft Harteraad opgesteld in nauwe samenwerking met de beroepsgroepen. De criteria waaraan het ziekenhuis moet voldoen, hebben bijvoorbeeld betrekking op de specialisatie van de artsen, de onderlinge samenwerking, de reikwijdte van het behandelingsaanbod en mogelijkheden voor diagnostiek.

Het Slingeland Ziekenhuis heeft tevens een kenniscentrum voor vaatpatiënten waarin informatie te vinden is over vaatziekten, vaatonderzoeken en behandelingen die de vaatchirurgen van het Slingeland Ziekenhuis kunnen bieden. Zie: https://vaatchirurgie.slingeland.nl

Deel deze pagina: