Slingeland Ziekenhuis

Reactie op onwaarheden artikel in De Gelderlander


Gepubliceerd op : 31-03-2020
Laatst bijgewerkt op: 23-04-2020

Vandaag, dinsdag 31 maart, staat in De Gelderlander een artikel met als kop ‘Winterswijks ziekenhuis SKB zou bij corona-opvang buiten spel worden gezet’. De inhoud van dit artikel is onjuist en berust niet op waarheid.
In deze Coronacrisis wordt van de beide ziekenhuizen een maximale inzet en bijdrage van ons allemaal verwacht om de patiënten op te vangen. In het stuk wordt geschreven dat de nieuwe Santiz-voorzitter Rolf de Folter heeft voorgesteld om in het SKB in Winterswijk geen coronaslachtoffers op te vangen. Dit klopt niet, Rolf de Folter heeft dit voorstel niet gedaan.
Daarnaast hebben wij in onze reactie naar de journalist aangegeven dat zowel de medische staf SKB als de Raad van Bestuur constateren dat er feitelijke onjuistheden in dit stuk staan en dat beide partijen zich niet in deze berichtgeving herkennen. Van deze reactie heeft de journalist maar een deel in het artikel opgenomen. Hierdoor ontstaat het onjuiste beeld dat alleen de Raad van Bestuur zich niet herkent in de berichtgeving terwijl de reactie het standpunt van de Raad van Bestuur én de medische staf van het SKB verwoordt.

Deel deze pagina: