Slingeland Ziekenhuis

Reguliere zorg in Slingeland Ziekenhuis deels hervat


Gepubliceerd op : 20-05-2020
Laatst bijgewerkt op: 09-07-2020

Het Slingeland Ziekenhuis is begonnen om de reguliere zorg gedeeltelijk te hervatten. Nu het aantal coronapatiënten daalt, kan een deel van de planbare zorg, zoals polikliniekafspraken, operaties en behandelingen, weer plaatsvinden.

Sinds maart is er een achterstand in de reguliere zorg opgelopen. Dat vinden we uiteraard heel vervelend. Helaas kunnen we deze achterstand niet direct wegwerken.

Voorop staat dat we op een veilige manier zorg wil geven binnen de 1,5 metersamenleving, bijvoorbeeld door volle wachtkamers te voorkomen en extra hygiënemaatregelen te nemen. Daarnaast gaat ook de komende maanden de zorg voor coronapatiënten door en moeten we kunnen inspelen op een mogelijke tweede golf van het virus. Verder is het niet mogelijk om volledig beroep te doen op ons personeel dat de afgelopen maanden zeer intensieve zorg heeft verleend.

Het hervatten van de reguliere zorg gaat daarom stap voor stap en duurt naar verwachting tot het einde van dit jaar. Patiënten moeten helaas langer wachten op een polikliniekbezoek, onderzoek of operatie. Wij vragen hiervoor uw begrip. 

Op volgorde van urgentie

Op basis van urgentie bepaalt elke polikliniek op welke termijn patiënten voor een afspraak of behandeling worden ingepland. Patiënten die spoedzorg nodig hebben, kunnen altijd in het ziekenhuis terecht.

Patiënten worden gebeld

Patiënten bij wie een afspraak is uitgesteld, krijgen vanuit de polikliniek bericht over een nieuwe afspraak. Patiënten die een toekomstige afspraak hebben, worden gebeld door de polikliniek als de afspraak verandert.

Wij begrijpen we veel geduld van u vragen. Om telefonische overblasting te voorkomen, verzoeken wij u om niet zelf te bellen maar ons bericht af te wachten.

Belangrijk: Heeft u een verwijzing van de huisarts en nog geen contact gehad met het ziekenhuis voor een eerste afspraak? Dan moet u wel zelf telefonisch contact opnemen met de polikliniek. 

Telefonisch consult of beeldbellen

Tijdens de afgelopen maanden hebben consulten vaker telefonisch plaatsgevonden. Daarnaast is gestart met beeldbellen. De ervaringen van patiënten en specialisten hiermee waren positief. Deze alternatieven voor het polikliniekbezoek in het ziekenhuis worden ook de komende tijd ingezet. Op deze manier kan een deel van de afspraken doorgaan en hoeven ook kwetsbare patienten niet onnodig naar het ziekenhuis te komen.

Voorbereiding op komst naar Slingeland Ziekenhuis

Om de reguliere zorg op een veilige manier te laten plaatsvinden, is een aantal maatregelen getroffen.

Deel deze pagina: