Slingeland Ziekenhuis

Rolf de Folter nieuwe voorzitter Raad van Bestuur Santiz


Gepubliceerd op : 28-02-2020
Laatst bijgewerkt op: 24-04-2020

De raad van toezicht is verheugd om Rolf de Folter aan te kondigen als nieuwe voorzitter Raad van Bestuur bij Santiz. Samen met Bijar Altalabani zal de heer De Folter de Raad van Bestuur van Santiz gaan vormen. De heer De Folter is nu nog interim voorzitter Raad van Bestuur bij Treant Zorggroep. De komende weken zal hij zich als interim voorzitter inwerken bij Santiz en tegelijkertijd zijn taak bij Treant afronden.
 
Rolf de Folter heeft ruime ervaring in de ziekenhuiszorg. Niet alleen bij Treant, maar onder andere ook als bestuurder van het Amphia Ziekenhuis in Breda en het UMC Utrecht. De heer De Folter zal de functie van voorzitter raad van bestuur op interim basis gaan vervullen tot het eind van dit jaar. In deze cruciale fase is het voor de Achterhoekse ziekenhuizen belangrijk een voorzitter raad van bestuur te hebben, die veel kennis en ervaring met de ziekenhuiswereld en in strategische ontwikkelingsprocessen meebrengt. Hij combineert dit met het vermogen om te luisteren en te verbinden. De Raad van Toezicht heeft er dan ook alle vertrouwen in dat de heer De Folter met zijn kwaliteiten in staat is de verdere koers van Santiz op een goede manier op te pakken en uit te dragen.
 
Erwin Bomers zal de komende tijd als waarnemer blijven optreden zolang Bijar Altalabani nog niet (volledig) arbeidsgeschikt is.
Deel deze pagina: