Slingeland Ziekenhuis

Slingeland krijgt 4 sterren voor Gastvrijheidszorg


Gepubliceerd op : 13-06-2013
Laatst bijgewerkt op: 27-08-2018

Tijdens het Nationaal Congres Gastvrijheidszorg 2013 heeft het Slingeland Ziekenhuis vier van de vijf sterren behaald. Hiermee is het Slingeland Ziekenhuis geëindigd op de zevende plaats voor  'Gastvrijheidszorg met Sterren'. Een mooie prestatie. In het Slingeland Ziekenhuis is er naast betrokken en deskundige zorg, voortdurend aandacht voor gastvrije zorg.

Waarderingssysteem

'Gastvrijheidszorg met Sterren' is een waarderingssysteem voor de kwaliteit van de gastvrijheid in zorginstellingen. Het doel is de kwaliteit van leven van patiënten te verbeteren door het stimuleren van gastvrijheid in de zorg. Gastvrijheid en klantgerichtheid nemen een steeds grotere plaats in binnen de zorgsector. Belangrijke onderdelen daarvan zijn gezond en lekker eten en hiervan kunnen genieten in een prettige ambiance. Maar ook de manier waarop medewerkers patiënten en cliënten bejegenen is een graadmeter, net als de dienstverlening. Zorginstellingen die meedoen aan Gastvrijheidszorg met Sterren worden beoordeeld op de kwaliteit van eten en drinken, de ambiance, de service en de gastvrijheid. Afhankelijk van hun score kunnen deelnemers maximaal vijf sterren krijgen. Dit jaar deden 225 zorgaanbieders mee aan Gastvrijheidszorg met Sterren.

Complimenten

De organisatie gaf het Slingeland complimenten voor onder andere de bedrijfscultuur, waardoor er een prettige, rustige omgeving met oog voor de patiënt ontstaat. In de sterrengids Gastvrijheidszorg (een soort ‘Michelin’-gids voor de zorg) leest u meer. Zie ook www.zorgmetsterren.nl

Bron: www.zorgmetsterren.nl


Deel deze pagina: