Slingeland Ziekenhuis

Slingeland scoort goed in onderzoek Elsevier

Gepubliceerd op : 26-10-2010
Laatst bijgewerkt op: 16-01-2020

Slingeland scoort goed in onderzoek Elsevier ‘beste ziekenhuizen’

Weekblad Elsevier vergeleek in samenwerking met onderzoeksbureau SiRM de openbare informatie van ziekenhuizen. De ziekenhuizen zijn met elkaar vergeleken op patiëntveiligheid, nauwkeurige zorg, wachttijden en transparantie. Het Slingeland Ziekenhuis scoort in dit onderzoek erg goed met een maximale score op medische zorg, veiligheid en korte wachttijden. Ook op de andere onderdelen scoorde het Slingeland goed.
Deze positieve uitslag geeft aan dat het hele ziekenhuis is doordrongen van een cultuur waarin de veiligheid van de patiënt en een zorgvuldig werkproces voorop staan. Medewerkers houden nauwkeurig bij wat er met de patiënten gebeurt bij een polikliniekbezoek, een opname en bij ingrepen. De uitslag geeft ook aan dat het Slingeland Ziekenhuis de patiënt voorlicht, informeert over en betrekt bij de eigen behandeling. Bovendien slaagt het ziekenhuis er in om wachttijden te beperken.
De resultaten van het onderzoek zijn weergegeven als scores in punten van één (laag) tot vier (hoog). In het eindoordeel over medische zorg en patiëntgerichtheid scoort het Slingeland Ziekenhuis maximaal met vier punten.
Ook de patiënt oordeelt volgens het onderzoek positief over de ervaringen in het Slingeland Ziekenhuis. Hoe meer sterren, hoe groter de tevredenheid van de patiënt. Het Slingeland Ziekenhuis krijgt 2,5 ster (maximum is drie sterren).


persbericht 2010

Deel deze pagina: