Slingeland Ziekenhuis

Slingeland sluit dialysecentrum in Varsseveld


Gepubliceerd op : 08-05-2018
Laatst bijgewerkt op: 30-08-2018

Per 1 juli 2018 zal het Slingeland Ziekenhuis het dialysecentrum in Varsseveld sluiten. De dialysepatiënten zijn hier inmiddels over geïnformeerd.

In 2011 heeft het Slingeland Ziekenhuis in Varsseveld een tweede dialysecentrum geopend omdat er in Doetinchem onvoldoende dialyseplaatsen waren om alle patiënten in de regio te kunnen dialyseren. Deze locatie bood tevens ruimte om patiënten te trainen om de dialysebehandeling thuis uit te kunnen voeren.

Sinds 2014 verminderde het aantal dialysepatiënten geleidelijk. Daardoor waren er de laatste jaren dialyseplekken op beide locaties onbenut. De kosten om de locatie in Varsseveld open te houden zijn te hoog. Daarnaast is de personele formatie met gespecialiseerde verpleegkundigen om de locatie draaiende te houden, krap. Besloten is om terug te gaan naar één dialysecentrum op de locatie Doetinchem, waar alle patiënten een dialyseplaats krijgen. De betrokken verpleegkundigen worden op de dialyseafdeling in Doetinchem ingezet. Zo kunnen we kwalitatief hoogwaardige zorg blijven bieden aan onze patiënten.

In de komende periode worden de voorbereidingen getroffen voor de overplaatsing van onze patiënten en de sluiting van het dialysecentrum in Varsseveld.
 

Deel deze pagina: