Slingeland Ziekenhuis

Stand van zaken in verband met ziekenhuisbacterie MRSA

Normale bedrijfsvoering weer opgepakt

Gepubliceerd op : 18-06-2018
Laatst bijgewerkt op: 27-08-2018

Donderdag 14 juni werd bekend dat er op verpleegafdeling A2 van het Slingeland Ziekenhuis de MRSA-bacterie is aangetroffen bij vier patiënten. Om verdere verspreiding te voorkomen zijn direct voorzorgsmaatregelen genomen door het ziekenhuis, waaronder het afnemen van MRSA-kweken bij de betrokken personeelsleden en overige patiënten. 
Dinsdag 19 juni werd bekend dat de eerste 177 uitslagen van zowel personeel als patiënten negatief zijn en er dus geen andere besmettingen zijn gevonden.
Sinds maandag is de verpleegafdeling A2 weer normaal in gebruik genomen. De gehele afdeling is extra grondig gereinigd en gedesinfecteerd. De opnamestop die sinds donderdag van kracht was voor deze afdeling is inmiddels opgeheven.
De drie patiënten bij wie een MRSA-bacterie is gevonden en die nu nog opgenomen zijn in het ziekenhuis, liggen op isolatiekamers en worden onder strikte isolatiemaatregelen verpleegd.

Voor alle patiënten geldt dat zij veilig opgenomen kunnen worden in het ziekenhuis en dat afspraken op de poliklinieken verder gewoon doorgaan.  

Wat is MRSA?

MRSA (Methicilline Resistente Staphylococcus Aureus) is een bacterie die via lichamelijk contact wordt overgedragen. Deze bacterie kan voor gezonde mensen geen kwaad. Bij mensen met een verminderde weerstand kan deze bacterie een infectie veroorzaken. Zo'n infectie kan onschuldig zijn, bijvoorbeeld puistjes, kleine wondjes of huidbeschadigingen. Maar de infectie kan ook ernstiger zijn, zoals bloedvergiftiging of longontsteking. Zie ook: Veel gestelde vragen over MRSA

Bezoek

Bezoekers van de MRSA-besmette patiënten zijn nog steeds welkom. Maar het ziekenhuis vraagt ze om verder niet naar andere afdelingen in het ziekenhuis te gaan, maar na het bezoek het ziekenhuis te verlaten.

Aanvullende informatie:

 

Deel deze pagina: