Slingeland Ziekenhuis

Vorming eigen cliëntenraad Slingeland Ziekenhuis gestart


Gepubliceerd op : 10-09-2020
Laatst bijgewerkt op: 19-10-2020

Binnenkort start het Slingeland Ziekenhuis met de werving van kandidaten voor een eigen cliëntenraad voor het Slingeland. Daarover hebben de leden van de voormalige cliëntenraad Santiz en de voorzitter Raad van Bestuur van Santiz afspraken gemaakt. Streefdatum voor de start van een eigen cliëntenraad is 1 november 2020.
 
Er is een werkgroep gevormd die de vorming van een eigen cliëntenraad op zich neemt. Enkele leden van de voormalige cliëntenraad Santiz zijn door de Raad van Bestuur aangesteld als leden van deze werkgroep van het Slingeland Ziekenhuis. Deze werkgroep overlegt regelmatig met de voorzitter van de Raad van Bestuur.
 
Op korte termijn wordt gestart met de werving van kandidaten voor de nieuwe cliëntenraad SZ. Deze leden worden gezocht in het verzorgingsgebied van het Slingeland Ziekenhuis; Bronckhorst, Doetinchem, Montferland, Aalten, Doesburg en Oude IJsselstreek. De vacature verschijnt in regionale media en op de website van het Slingeland Ziekenhuis: www.slingeland.nl/vacatures. Geïnteresseerden kunnen de profielschets voor kandidaten opvragen via de ambtelijk secretaris cliëntenraad van het Slingeland Ziekenhuis (e-mailadres: clientenraad@slingeland.nl) Het Slingeland Ziekenhuis hoopt dat er veel interesse is om een functie in de nieuwe cliëntenraad te vervullen.
 
Tot de datum van instelling van de cliëntenraad voor het Slingeland krijgt de werkgroep alle rechten van de cliëntenraad, zoals deze omschreven staan in de wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen 2018. Bij instelling van de cliëntenraad krijgt deze ook weer alle rechten.
 
Deel deze pagina: