Slingeland Ziekenhuis

Wereldkankerdag: stil staan bij de impact van kanker

Wie bedankt u vandaag?

Gepubliceerd op : 30-01-2017
Laatst bijgewerkt op: 27-08-2018

WereldkankerdagOp zaterdag 4 februari is het Wereldkankerdag. Een dag waarop mensen in de hele wereld stil staan bij kanker. Dit jaar besteden we extra aandacht aan de naasten van patiënten. Zij zorgen en begeleiden, maar ervaren vaak ook veel verdriet en onzekerheid. Al deze naasten verdienen het om in het zonnetje gezet te worden.

A.R.T.Z. Oncologisch centrum, waar het Slingeland Ziekenhuis onderdeel van is, helpt daar graag bij. In de aankomende dagen staat er in de drie ziekenhuizen en bij onze samenwerkpartner de Radiotherapiegroep een klein doosje met iets lekkers klaar voor patiënten die kanker hebben of hebben gehad. Dit doosje kan de patiënt aan een dierbare naasten geven als bedankje voor alle ondersteuning tijdens deze zware periode.   

Over A.R.T.Z. Oncologisch centrum

Rijnstate in Arnhem, Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem en Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede werken op het gebied van oncologie samen onder de naam A.R.T.Z. Oncologische centrum.
De samenwerking is gestart in 2012 bij oncologische operaties die relatief weinig voorkomen, zoals bij de behandeling van maag-, endeldarm-, long- en leverkanker. Deze operaties zijn in een of twee van de drie ziekenhuizen geconcentreerd. Daarnaast versterken de drie Gelderse ziekenhuizen en de Radiotherapiegroep (de vaste samenwerkpartner van A.R.T.Z.) elkaars expertise door het delen van kennis en ervaring over zorgprocessen en resultaten van behandelingen. De hoogste standaard van de drie ziekenhuizen is leidend voor elk ziekenhuis. Dat betekent kwaliteitswinst voor de patiënt in de regio.

Resultaten

Een aantal aansprekende resultaten van de samenwerking: Naar voorbeeld van Rijnstate, is in het Slingeland Ziekenhuis en Ziekenhuis Gelderse Vallei eendagsdiagnostiek gerealiseerd voor patiënten met een borstafwijking en hebben alle drie de ziekenhuizen de beschikking over moderne apparatuur voor borstonderzoek. Mede door de samenwerking in A.R.T.Z. Oncologisch centrum opereert Rijnstate jaarlijks zo’n 350 oncologische patiënten met behulp van de operatierobot. Voor de operatieve behandeling van prostaatkanker behoort Rijnstate door deze concentratie van zorg tot de top drie van Nederland.

Over Wereldkankerdag

Wereldkankerdag is door de Union for International Cancer Control (UICC) uitgeroepen tot internationale bewustwordingsdag waarop mensen in de hele wereld stilstaan bij kanker. Deze dag is officieel gemarkeerd om het bewustzijn rondom kanker te vergroten en om preventie, detectie en behandelingen aan te moedigen, maar ook om het belang van een goede kwaliteit van leven voor mensen met kanker te onderstrepen.

Op donderdag, vrijdag, maandag en dinsdag staan we in de centrale hal en op de dagbehandeling oncologie.
Deel deze pagina: