Slingeland Ziekenhuis

Exposities in het Slingeland Ziekenhuis in oktober en november 2020


Gepubliceerd op : 02-10-2020
Laatst bijgewerkt op: 05-10-2020


In de maanden oktober en november exposeren er weer verrassende kunstenaars in het Slingeland Ziekenhuis. U bent van harte uitgenodigd om de exposities te komen bekijken.

Maria Bomers: beelden in de vitrines bij de centrale hal

Maria Bomers bewerkt gedragen schoenen en tassen. Dit is veel werk: grondig schoonmaken, drogen, dan enkele lagen papier-maché en vele lagen acrylverf aanbrengen. De schoenen en tassen kunnen niet meer gedragen worden, ze zijn enkel om te exposeren. De tassen en schoenen van lood ontstaan door dit te vouwen. Soms combineert zij het lood met een ander materiaal en inkt om het object interessanter te maken. 
www.kunstgoedmariabomers.com
2020 Bomers

Rob Blekkink: Fotografie, in de gang bij poliklinieken begane grond

Bij Rob (Winterswijk) gaat de voorkeur bij fotografie vooral uit naar landschappen en architectuur. Hierbij worden vooral oude (vervallen en verlaten) gebouwen vastgelegd. Hij fotografeerde tijdens reizen naar plaatsen over de hele wereld, zoals in het voormalige Oost Berlijn, New York en Cuba. En uiteraard ook in Nederland. Bij deze expositie zijn foto’s te zien die hij maakte in 2018 tijdens een reis naar Tsjernobyl en Prypjat. Wat hij hier vastlegde noemt hij “vooral achtergebleven stillevens”.
www.robblekkink.com
2020 Blekink

Floris Kok : Schilderijen in de gang naar N0

Floris (Doetinchem) vindt het werken aan een schilderij en proberen er iets moois van te maken een boeiend proces dat veel voldoening geeft. Bloemen, portretten, landschappen en vogels zijn favoriete onderwerpen, waarbij hij vaak gebruik maakt van zelf gemaakte foto’s van de objecten.
Zijn voorkeur gaat uit naar aquarelleren. De grote rijkdom aan tinten en de transparantie van de verf, doorschijnend waardoor het licht wordt teruggekaatst op het papier, geven een mooi kleurrijk effect van licht en atmosfeer.

2020 KokDeel deze pagina: