Slingeland Ziekenhuis

Exposities in het Slingeland

december en januari

Gepubliceerd op : 20-11-2020
Laatst bijgewerkt op: 21-01-2021


In de maanden december en januari exposeren er weer verrassende kunstenaars in het Slingeland Ziekenhuis. U bent van harte uitgenodigd om de exposities te komen bekijken als u in het ziekenhuis moet zijn.

Netty de Weerd: Keramiek, steen en brons in de vitrines bij de centrale hal

Netty (Gaanderen) maakt beelden van klei, steen en brons. Mensen en dieren staan daarbij centraal. Hoewel ze niet natuurgetrouw boetseert zijn haar beelden duidelijk herkenbaar en door lichaamshouding worden emoties gesuggereerd. De beelden krijgen kleur door oxides, engobe, majolica en acryl. De sculpturen in o.a. marmer en kalksteen zijn meer geabstraheerd. De mallen en het holle wasmodel voor de bronzen beelden maakt ze zelf, na het gieten door een bronsgieter doet ze het afwerken en patineren ook weer zelf.
2020 Netty de Weerd

Anne von Drehle: Schilderijen, in de gang bij poliklinieken begane grond

Anne (Steenderen) schildert vrouwen en het thema hierbij is de ‘ontmoeting’. Vrouwen die elkaar ontmoeten en op weg zijn naar het theater, de stad of een evenement. De stijl van haar schilderijen is abstract-realistisch en zij schildert met het paletmes. Een aparte schildertechniek, waarmee door het gebruik van sprekende kleuren en de abstract-realistische styling schilderijen met bijzondere dynamiek ontstaan. En dan verschijnt er iets als bijvoorbeeld een tasje, dat ik van te voren niet had bedacht. “Een verrassing en daar hou ik van”. www.annevondrehle.nl 

2020 Anne von Dehle

Nardy Kleinpenning: Schilderijen in de gang naar N0

Nardy (Stokkum) is begonnen met schilderen in aquarel. Na verloop van tijd raakte ze geïnteresseerd in het tekenen en inkleuren van mandala’s en chakra’s. Sinds een aantal jaren schildert ze weer en dan vooral met acrylverf. De schilderijen zijn zowel abstract als realistisch. Hiernaast heeft ze ook een passie om te werken met klei. Boetseren, bakken en afwerken met glazuur, verf of een andere kleur klei. Tijdens deze expositie laat ze haar schilderijen in acrylverf zien.

2020 Nardy KleinPenning

Deel deze pagina: