Slingeland Ziekenhuis

Slingeland wint 'co-schap van het jaar-verkiezing' voor 3 specialismen

Interne geneeskunde, gynaecologie en heelkunde

Gepubliceerd op : 07-01-2021
Laatst bijgewerkt op: 08-01-2021


De Medische Faculteitsvereniging Nijmegen en de Ko-Raad houden jaarlijkse de ‘Coschap van het Jaar'-verkiezing waarbij de beste coschappen van het jaar worden gekozen. Het Slingeland Ziekenhuis ontving dit jaar voor maar liefst drie specialismen de titel ‘beste Coschap’: Interne geneeskunde, gynaecologie én heelkunde. 


De co-assistenten vullen na ieder co-schap een enquête in. Daaruit worden per specialisatie drie ziekenhuizen met de beste resultaten genomineerd. Uit deze lijst worden de winnaars uiteindelijk gekozen.
In het Slingeland Ziekenhuis worden de co-assistenten actief bij de zorg op verpleegafdelingen, poliklinieken, operatiekamers, verloskamers en spoedeisende hulp betrokken om deze periode voor de co-assistent zo leerzaam mogelijk te maken. 

De co-assistenten hebben aangegeven dat er een open en toegankelijke sfeer heerst in het Slingeland Ziekenhuis. Ook de woonvoorziening in de vorm van het Co-huis en de gratis leenfietsen worden erg gewaardeerd. Daarnaast wordt de bibliotheek als prettige ruimte benoemd waar de studenten in alle rust kunnen studeren en zich kunnen voorbereiden. 
 
De opleiding van de toekomstig artsen binnen het Slingeland bestaat uit de training en vorming, met aandacht voor de probleemanalyse en het te volgen beleid bij ziektebeelden. De communicatie met de patiënt en de familie vormt hierbij een belangrijk aspect. Daarnaast is er veel aandacht voor de ontwikkeling van de co-assistent als persoon tot dokter en het vinden van een goede balans tussen werk en privé.  

Deel deze pagina: