Slingeland Ziekenhuis

Wijzigingen bloedafname-locaties


Gepubliceerd op : 19-03-2020
Laatst bijgewerkt op: 28-07-2020

Door alle ontwikkelingen rondom het coronavirus zijn wij vanaf maandag 23 maart genoodzaakt om de bloedafname-locaties van het Slingeland Ziekenhuis bij huisartsen en verzorgings- en verpleeghuizen te sluiten. Vanaf maandag 23 maart worden een aantal nieuwe prikposten geopend waar u terecht kunt voor bloedafname. Deze tijdelijke aanpassing is nodig om de veiligheid van zowel patiënten als medewerkers te kunnen waarborgen.  
Vanaf vrijdag 20 maart staan de nieuwe openingstijden op onze website. De locaties en tijden kunnen veranderen. Houd onze website in de gaten voor de meest actuele status.

Belangrijke informatie als u komt bloedprikken
Houdt u rekening met de volgende punten:
  • Kom alleen voor bloedafname indien dit noodzakelijk is. Raadpleeg uw behandelaar indien u hier over twijfelt.
  • Kom niet naar de bloedafname-locatie als u hoest of niest en/of koorts heeft. Overleg met uw behandelaar of de bloedafname noodzakelijk is. Indien er noodzaak is, kan de behandelaar een verzoek voor thuisprikken indienen.
  • Wend uw gezicht af tijdens de bloedafname, zodat wij niet in uw gezicht ademen tijdens de bloedafname.
  • Indien het druk is op de bloedafname-locatie, waardoor het niet mogelijk is om de onderlinge afstand van 1,5 meter aan te houden, verzoeken wij u buiten te wachten of op een later tijdstip terug te komen.
  • Vergeet niet uw afsprakenkaart of identiteitsbewijs mee te nemen.
Verder gelden de richtlijnen van de RIVM.

Deel deze pagina: