Slingeland Ziekenhuis

Sterftecijfers Slingeland 2018


Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) berekent in opdracht van Dutch Hospital Data voor ieder ziekenhuis een sterftecijfer: de Hospital Standardised Mortality Ratio (HSMR) genoemd. De norm ligt op 100 en hoe meer het HSMR-cijfer daaronder blijft hoe beter. 

Het definitieve sterftecijfer voor het Slingeland Ziekenhuis in 2018 is 87. Het sterftecijfer is statistisch significant lager dan het landelijk gemiddelde.

Gecorrigeerde sterftecijfers per diagnose 2016-2018

Dutch Hospital Data heeft ook voor een aantal specifieke aandoeningen met een wat hoger risico sterftecijfers weergegeven:
sterftecijfers 2016-2018 tabel B1
Bron: CBS, 'HSMR-rapport 2016-2018 | Slingeland Ziekenhuis'
 

Wat doet het Slingeland Ziekenhuis met de sterftecijfers

Voor het Slingeland Ziekenhuis is het sterftecijfer een indicatie voor de kwaliteit van zorg. Alle sterftegevallen worden geëvalueerd. Acties ter verbetering worden opgepakt volgens vaste werkwijze. Het Slingeland Ziekenhuis werkt doorlopend aan het verbeteren van werkwijzen en patiëntenzorg. 

Aanvullende informatie


Het Slingeland Ziekenhuis heeft de ambitie een ‘glazen ziekenhuis’ te zijn. Dit houdt mede in dat er transparantie is over cijfers rondom kwaliteit en veiligheid. Sterftecijfers vallen daar ook onder. Meer informatie kunt u vinden op de volgende websites: 
 Laatst bijgewerkt op: 04-10-2019

Deel deze pagina: