Slingeland Ziekenhuis

Sterftecijfers Slingeland 2019


Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) berekent in opdracht van Dutch Hospital Data voor ieder ziekenhuis een sterftecijfer: de Hospital Standardised Mortality Ratio (HSMR) genoemd. De norm ligt op 100 en hoe meer het HSMR-cijfer daaronder blijft hoe beter. 

Het definitieve sterftecijfer voor het Slingeland Ziekenhuis in 2019 is 95. Het sterftecijfer wijkt niet significant af van het landelijk gemiddelde. 

Gecorrigeerde sterftecijfers per diagnose 2017-2019

Dutch Hospital Data heeft ook voor een aantal specifieke aandoeningen met een wat hoger risico sterftecijfers weergegeven:
2020. Tabel B1 Hoofdclusters diagnosegroepen
Bron: CBS, 'HSMR-rapport 2017-2019 | Slingeland Ziekenhuis'
 

Wat doet het Slingeland Ziekenhuis met de sterftecijfers

Voor het Slingeland Ziekenhuis is het sterftecijfer een indicatie voor de kwaliteit van zorg. Alle sterftegevallen worden geëvalueerd. Acties ter verbetering worden opgepakt volgens vaste werkwijze. Het Slingeland Ziekenhuis werkt doorlopend aan het verbeteren van werkwijzen en patiëntenzorg. 

Aanvullende informatie


Het Slingeland Ziekenhuis heeft de ambitie een ‘glazen ziekenhuis’ te zijn. Dit houdt mede in dat er transparantie is over cijfers rondom kwaliteit en veiligheid. Sterftecijfers vallen daar ook onder. Meer informatie kunt u vinden op de volgende websites: 
 

Sterftecijfers Slingeland 2017-2019


Laatst bijgewerkt op: 06-10-2020

Deel deze pagina: