Overslaan en naar de inhoud gaan
search

Anesthesiologie

Gepubliceerd op: 14 januari 2021

De vakgroep Anesthesiologie bestaat uit 11 anesthesiologen. Zij zorgen op het operatiecomplex voor de anesthesie. Naast de algehele anesthesie zijn er ook verschillende plaatselijke verdovingstechnieken mogelijk zoals een ruggeprik of een andere locoregionale techniek. De daadwerkelijke keuze dan wel tussen deze vorm van pijnstilling dan wel de anesthesie wordt met de patiënt besproken tijdens een speciaal pre-operatief spreekuur.

 

Erkenning pijnspecialisten

De anesthesiologen die zich bezig houden met pijngeneeskunde, voeren allen de officiele erkenning 'anesthesioloog met aandachtsgebied Pijngeneeskunde' gekregen van de Nederlandse Vereniging voor Anesthesiologie. Zie: polikliniek voor pijnbestrijding.

De vakgroep is tevens hoofdbehandelaar en verantwoordelijk voor de afdeling ICU (intensive care) en is betrokken bij de trauma-opvang op de Spoedeisende Hulp.

Pre-operatief spreekuur

Dit spreekuur is speciaal voor de patiënten die een operatie ondergaan. De arts die gaat opereren verwijst de patiënt door naar de pre-operatieve polikliniek om een afspraak te maken voor de pre-operatieve voorbereiding.

Locatie

Het pre-operatief spreekuur wordt gehouden op de polikliniek Anesthesiologie, en bevindt zich in het souterrain (-1) van het ziekenhuis. U volgt routenummer 82. De pre-operatieve polikliniek is te bereiken op telefoonnummer (0314) 32 97 80. Zie voor meer informatie: Pre-operatieve polikliniek.
Er is ook een pre-operatief spreekuur speciaal voor kinderen. Zie: Pre-operatief spreekuur voor kinderen op het kenniscentrum Kindergeneeskunde.

Polikliniek Pijnbestrijding

Ons ziekenhuis beschikt sinds 1988 over een polikliniek Pijnbestrijding (pijnpolikliniek). Op deze polikliniek worden patiënten met een grote diversiteit aan pijnklachten gezien en behandeld. Te denken valt aan aangezichtspijn, nekklachten, rugklachten, littekenpijn, dystrofie maar ook patiënten met acute pijn zoals gordelroos en patiënten met pijnklachten bij kanker.

Voor meer informatie: polikliniek voor pijnbestrijding.

Acupunctuur

De reguliere pijnbehandelingen kunnen op uw verzoek aangevuld worden met de Chinese traditionele acupunctuur. Anesthesioloog Heijmans heeft zich sinds 2011 in de acupunctuur gespecialiseerd.
Het betreft hier private zorgverlening waardoor de eigen bijdrage voor de behandeling € 100,-- contant voldaan moet worden. Als u voor deze behandeling niet aanvullend verzekerd bent vergoed uw zorgverzekeraar deze kosten niet.
Zie ook: folder acupunctuur

Epiduroscopie

De polikliniek Pijnbestrijding voert epiduroscopieën uit. Dit zijn kijkoperaties in de epiduraalruimte. Deze behandeling wordt uitgevoerd bij patiënten met rugklachten door b.v. littekenweefsel (na een operatie), verklevingen e.d. De anesthesioloog zal met de patiënt bespreken of deze hiervoor in aanmerking komt. Voordat tot deze behandeling wordt overgegaan, zal eerst een aantal proefbehandelingen uitgevoerd moeten worden. 


Laatst bijgewerkt op: 05 oktober 2023

Direct naar

zomer-in-het-ziekenhuis-2.png
Zomer in het ziekenhuis