Overslaan en naar de inhoud gaan
search

Pre-operatieve polikliniek

Gepubliceerd op: 09 oktober 2008

Dit spreekuur is speciaal voor de patiënten die een operatie ondergaan. De arts die gaat opereren verwijst de patiënt door naar de het centraal planbureau (route 97) om een afspraak te maken voor de pre-operatieve voorbereiding.

Locatie pre-operatief spreekuur

Het pre-operatief spreekuur wordt gehouden op de polikliniek in het souterrain (-1) van het ziekenhuis. U volgt routenummer 82.
Het medicatiespreekuur wordt gehouden op routenummer 86 in het souterrain.

Werkwijze

Wanneer duidelijk is dat u een operatie moet ondergaan, moet u een afspraak krijgen op het pre-operatieve spreekuur. U wordt door de specialist verwezen naar het centraal Planbureau (route 97).

  • Hier krijgt u een (digitale) vragenlijst om in te vullen.
  • Vervolgens worden er afspraken voor u ingepland voor:
    • het medicatiespreekuur (route 86 in het souterrain),
    • een gesprek met de anesthesioloog en met de verpleegkundige.
  • Uw lengte, gewicht en bloeddruk worden gemeten.
  • Als het nodig is, wordt u gevraagd om aansluitend bloed te laten prikken bij het Laboratorium Afname (routenummer 48 op de begane grond).
  • Indien er een hartfilm gemaakt moet worden, dan wordt deze afspraak een half uur voor de afspraak op het medicatie spreekuur voor u gepland. Voor het laten maken van een hartfilm dient u zich te melden op de poli Cardiologie, route 58.

Gesprek met de apothekersassistent, anesthesioloog en verpleegkundige

U hebt als eerste een gesprek met de apothekersassistent. U neemt u plaats in de wachtkamer van het medicatiespreekuur (route 86). Een apothekersassistent roept u binnen en neemt uw medicatiegebruik met u door. Neem uw medicatieoverzicht mee naar dit gesprek. Het medicatieoverzicht kunt u bij uw eigen apotheek verkrijgen.

Vervolgens gaat u door naar de polikliniek Pre-operatief Spreekuur (route 82) waar u zich meldt bij de secretaresse. Op de pre-operatieve polikliniek heeft u een gesprek met de anesthesioloog. Deze zal met u bespreken welke mogelijkheden er zijn voor de verdoving tijdens uw operatie, zoals narcose (algehele verdoving) of de ruggenprik (zie ook de folder Anesthesie). Tevens neemt de arts de vragenlijst met u door. De anesthesioloog spreekt met u af welke verdovingstechniek bij u plaats zal vinden. Aansluitend bespreekt de verpleegkundige een aantal vragen m.b.t. de zorg met u. Tevens krijgt u uitleg over de opname en het verblijf in het ziekenhuis.

Let op:

 

Vragen

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u bellen van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 16.30 uur. Telefoon: (0314) 32 97 80.


Laatst bijgewerkt op: 04 februari 2022

Direct naar

zorgverzekeraars-onderhandeling-2023-1.jpg
Slingeland nog niet rond met Menzis