Overslaan en naar de inhoud gaan
search

Contracten met zorgverzekeraars voor 2024

Gepubliceerd op: 07 december 2023

Zorgverzekeraars en ziekenhuizen gaan elk jaar de onderhandelingen met elkaar aan over de contracten. Zij maken afspraken over prijs, hoeveelheid en kwaliteit van de zorg. Het kan zijn dat er voor specifieke polissen (bijv. budgetpolissen) geen contracten worden afgesloten met het Slingeland Ziekenhuis. 

De actuele stand van zaken met betrekking tot de afgesloten contracten delen we via deze pagina. 

Contracten voor 2024

Met de volgende verzekeraars heeft het Slingeland Ziekenhuis contracten afgesloten voor 2024 (of langer):

 • Menzis
 • VGZ
 • Zilveren Kruis (Achmea)*
 • Zorg en zekerheid (Meerjarig contract tot en met 2025)
 • ONVZ (Meerjarig contract tot en met 2026)
 • Eucare (Aevitae) (Meerjarig contract tot en met 2025)
 • CZ (Meerjarig contract tot en met 2025)
 • Salland Zorgverzekeringen
 • ASR (Meerjarig contract tot en met 2025)
 • DSW (Meerjarig contract tot en met 2026)

*Het Slingeland Ziekenhuis heeft geen contract voor de Basis Budget polis van Zilveren Kruis.

 

In onderhandeling

Momenteel is het Slingeland Ziekenhuis niet meer in onderhandeling met zorgverzekeraars. De contracten met alle zorgverzekeraars zijn rond

Staat uw zorgverzekering er niet bij?

In lijst van contracten met zorgverzekeraars staan alleen de grote verzekeraars genoemd. Elke grote zorgverzekeraar heeft weer een groot aantal verschillende benamingen voor kleinere verzekeringen, vaak met een geheel eigen naam en website. Staat uw verzekeraar hierboven niet genoemd, bekijk dan de zorgverzekeringen per concern van zorgwijzer.nl. Zo kunt u nagaan onder welke van de grote zorgverzekeraars uw zorgverzekering valt. 

Wordt uw behandeling in 2024 vergoed?

Kiest u voor een behandeling in het Slingeland Ziekenhuis, dan wilt u natuurlijk weten of uw behandeling wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. Uw vergoeding is afhankelijk van een aantal zaken:

 • Heeft uw zorgverzekeraar een contract met het Slingeland Ziekenhuis afgesloten voor 2024 en zijn daar nog voorwaarden aan verbonden?
  • We informeren u via deze pagina over de contracten die het Slingeland Ziekenhuis heeft afgesloten voor 2024. 
 • Welke polis heeft u afgesloten bij uw zorgverzekeraar en wat staat daarin over de vergoeding van uw behandeling in het Slingeland Ziekenhuis?
  • Vraagt u altijd zelf bij uw (nieuwe) zorgverzekeraar na of uw behandeling(en) worden vergoed.
 • Hoe hoog is uw eigen risico? 
  • Als u gebruikmaakt van zorg die valt onder de basisverzekering, dan betaalt u altijd eerst een eigen risico. Dit betekent dat u in een kalenderjaar altijd de eerste 385 euro aan zorgkosten die onder de basisverzekering vallen, zelf moet betalen. Naast dit verplichte eigen risico kan het zijn dat u een vrijwillig eigen risico heeft afgesproken met uw zorgverzekeraar. 

Geen contract met Slingeland Ziekenhuis

Heeft uw zorgverzekeraar geen contract met het Slingeland Ziekenhuis? Dan moet u waarschijnlijk zelf bijbetalen voor de zorg die door ons wordt verleend. Elke zorgverzekeraar hanteert daarvoor andere regels. Patiënten dienen zelf contact op te nemen met de verzekeraar om na te gaan of hun behandeling in het Slingeland Ziekenhuis wordt vergoed. Het ziekenhuis informeert patiënten hierover niet.

Wel een contract

Als uw zorgverzekeraar een contract heeft met het Slingeland Ziekenhuis, is dat gunstig voor de vergoeding van eventuele zorg in het Slingeland Ziekenhuis. Behandelingen uit de basisverzekering worden in principe vergoed door uw zorgverzekeraar. De vergoeding is mede afhankelijk van uw polisvoorwaarden en de hoogte van uw eigen risico. Neem daarom altijd contact op met uw zorgverzekeraar voordat u naar het ziekenhuis gaat om na te gaan welke voorwaarden voor u gelden.

Let op: zelfs als uw zorgverzekeraar een contract heeft met het ziekenhuis, kan het zijn dat bepaalde behandelingen niet worden vergoed.
Doe daarom altijd navraag bij de zorgverzekeraar. Pas vooral op met zogenaamde budgetpolissen.

Meer informatie

Laatst bijgewerkt op: 22 december 2023

Direct naar

zomer-in-het-ziekenhuis-2.png
Zomer in het ziekenhuis