Overslaan en naar de inhoud gaan
search

Derde coronavaccinatie voor patiënten met een ernstige afweerstoornis

Gepubliceerd op: 29 september 2021

Bepaalde patiënten met een ernstige afweerstoornis (immuungecompromitteerde patiënten) die onder behandeling zijn van een medisch specialist, ontvangen in oktober een uitnodiging voor een derde coronavaccinatie. De uitnodiging krijgen zij van het ziekenhuis; het maken van een afspraak en het zetten van de vaccinatie gebeurt bij de GGD.

Coronavaccinaties werken ook bij mensen met een ernstige afweerstoornis, maar soms minder goed. Bij sommige patiënten zijn twee vaccinaties onvoldoende. Bij hen kan een derde vaccinatie verbetering geven van de immuniteit.

Patiënten van ons ziekenhuis die in aanmerking komen voor deze derde coronavaccinatie, kunnen half oktober een uitnodiging van ons verwachten. De brieven worden verspreid verstuurd om piekbelasting bij de GGD te voorkomen.

Op de website van het RIVM kunt u zien welke patiëntgroepen in aanmerking komen voor deze derde prik. Heeft u eind oktober nog geen uitnodiging van ons ontvangen en denkt u dat u wel in aanmerking komt voor een derde vaccinatie? Neem dan contact op met uw behandelend arts van het ziekenhuis.

Laatst bijgewerkt op: 24 december 2021

Direct naar

shutterstock-712666468.jpg
Contracten met zorgverzekeraars voor 2024