Slingeland Ziekenhuis

Controle op klachten coronavirus


Gepubliceerd op : 12-05-2020
Laatst bijgewerkt op: 31-07-2020

Om de veiligheid in ons ziekenhuis te waarborgen zijn er een aantal maatregelen getroffen. We proberen patiënten, bezoekers en medewerkers te beschermen en de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Naar het ziekenhuis? Doe eerst de coronacheck!Coronacheck button

Patiënten, bezoekers en begeleiders die binnenkort naar het ziekenhuis gaan dienen eerst de digitale coronacheck te doen via de website: slingeland.nl/cc.
Via deze digitale vragenlijst wordt een aantal vragen gesteld zodat iemand een persoonlijk advies krijgt met betrekking tot de komst naar het ziekenhuis en de maatregelen die gelden.

Controlepunt bij ingang

Bij de ingang van het ziekenhuis is een controlepunt ingericht. Iedereen die het ziekenhuis binnen wil gaan, wordt gevraagd of zij de Coronacheck hebben gedaan en welk advies zij kregen. Als ze dit niet hebben gedaan wordt ter plekke nog een aantal vragen gesteld.
Om opstopping bij de ingang te voorkomen vragen we iedereen dit zoveel mogelijk digitaal te doen. Bij klachten die op corona kunnen wijzen, is de patiënt verplicht een mondneusmasker te dragen dat het controlepunt verstrekt.

Kom alleen en kort voor de afgesproken tijd naar de poli

We vragen patiënten om alleen naar hun afspraak te gaan. Om de 1,5 meter afstand te waarborgen zijn looproutes ingesteld en wachtkamers aangepast waardoor er maar een klein aantal zitplaatsen is.
Een patiënt mag 5 minuten voor de afgesproken tijd in de wachtruimte plaatsnemen. Begeleiders vragen we het ziekenhuis niet te betreden als dat niet noodzakelijk is.

Maatregelen voor bezoek blijven gehandhaafd

Voorlopig blijft de maatregel 1 bezoeker per dag per patiënt gehandhaafd. Een bezoeker met klachten mag het ziekenhuis niet betreden. Voor patiënten met (verdenking van) corona is geen bezoek toegestaan. Bezoekers met klachten worden niet toegelaten in het ziekenhuis. Er gelden een aantal uitzonderingen op de bezoekregeling. Kijk hiervoor op Bezoektijden Slingeland.
 
Bekijk ook: Maatregelen met betrekking tot coronavirus


Deel deze pagina: