Slingeland Ziekenhuis

Exposities in oktober en november in het Slingeland


Gepubliceerd op : 24-09-2021
Laatst bijgewerkt op: 05-10-2021

In de maanden oktober en november exposeren er weer nieuwe kunstenaars in het Slingeland Ziekenhuis. U bent van harte welkom om de verrassende kunstwerken te komen bekijken, als u in het ziekenhuis moet zijn.

Juliette Schriek: Beelden en objecten in de vitrines bij de centrale hal

Juliette (Nederhorst den Berg) is altijd al gefascineerd geweest door “gekke”materialen. Ze gebruikt geen thema`s of voorbeelden. Haar creaties ontstaan in haar hoofd die ze dan weer vertaalt naar haar handen. Daarbij is het altijd weer verrassend wat er uiteindelijk wordt gecreëerd. In haar atelier bij haar thuis, waar ze ook cursussen geeft in het werken met bepaalde materialen, geniet ze iedere keer van wat er onder haar handen groeit. Ze zegt: “Ik maak creaties vanuit mijn hart, dat voelt goed en maakt me gelukkig”.
www.creajuul.nl

2021 okt juliette schriek

Henk Winkelman: Reliëfs in de gang bij poliklinieken begane grond

Henk (Doetinchem) is vanaf 1998, na eerst te hebben getekend en geschilderd, ruimtelijk werk gaan maken. Aanvankelijk beelden in steen en brons, abstract en figuratief maar uiteindelijk toch met een sterke voorkeur voor abstract werk. Sinds 2010 maakt Henk uitsluitend reliëfs. De reliëfs, te omschrijven als abstract-geometrisch en geheel in wit, worden vervaardigd als origineel model uit hout of Mdf waarna ze in beperkte oplage kunnen worden gereproduceerd in bijv. kunststof of gietsteen.
www.winkelmankunst.nl

2021 10.Henk Winkelman
 

Willie Fokkink: Fotografie in de gang naar N0/AOA

Willie (Doetinchem) heeft als amateurfotograaf de natuur als favoriete onderwerp. Ze wordt geïnspireerd door verrassende lichtomstandigheden en houdt ervan om de groei en bloei door de seizoenen heen te volgen en vast te leggen. Er wordt geprobeerd via het beeld de verstilling over te brengen en het bijzondere in het gewone te laten zien. Ze volgt cursussen en workshops en ontdekt steeds nieuwe mogelijkheden. Bij deze expositie worden verschillende facetten van haar werk getoond.
2021 okt Willie Fokkink

Deel deze pagina: