Maatregelen met betrekking tot het coronavirus


Gepubliceerd op : 10-03-2020
Laatst bijgewerkt op: 20-10-2020

Gaat u binnenkort naar het ziekenhuis? Lees dan de informatie hieronder die belangrijk is voor uw bezoek.

Afspraak in het ziekenhuis
Bloedafname
Op bezoek

Bekijk ook onze veelgestelde vragen.  

Coronacheck button

Gaat u binnenkort naar het ziekenhuis?
Doe dan eerst de digitale coronacheck

 
 

Afspraak in het ziekenhuis  

Een afspraak? Vul eerst de digitale coronacheck in!

Heeft u een afspraak in het ziekenhuis? Vul binnen 24 uur voor uw afspraak eerst de vragen in van de digitale coronacheck. Daarmee krijgt u een advies dat voor uw situatie geldt.

Lukt het niet om de digitale coronacheck te doen? Neem dan in de volgende gevallen telefonisch contact op met het ziekenhuis om te bespreken of uw afspraak uitgesteld moet worden of door kan gaan:

  • U heeft koorts en/of koude rillingen of u hoest (meer dan normaal).
  • U bent de afgelopen 10 dagen positief getest op corona en nog niet 72 uur vrij van klachten.
  • U bent 10 dagen voorafgaand aan de afspraak in een gebied geweest waar tijdens het verblijf het reisadvies code oranje of rood was.
  • U zit op verzoek van de GGD of het ziekenhuis in thuisisolatie (quarantaine).

Kom alleen naar uw afspraak

Als u een afspraak heeft in het ziekenhuis, vragen we u om alleen te komen en geen begeleider mee te nemen.
 
Alleen in noodzakelijke gevallen* is het toegestaan een begeleider mee te nemen. Er mag dan maximaal 1 begeleider mee. Een begeleider mag niet mee als hij/zij klachten heeft (zoals verkouden, koorts en/of luchtwegklachten), als hij/zij 10 dagen voorafgaand aan de afspraak in een gebied is geweest waar tijdens het verblijf het reisadvies code oranje of rood was of als hij/zij op verzoek van de GGD of het ziekenhuis in thuisisolatie zit.

*Noodzakelijke begeleiding: bij patiënten die niet zelfredzaam zijn, minderjarig (kind), verward of onrustig zijn. Of als u specifiek toestemming heeft gekregen van de arts of poli-assistent.

Draag uw eigen mondkapje 

Voor iedereen vanaf 13 jaar die het ziekenhuis betreedt, geldt dat zij een mondkapje dragen in ons gebouw. Draag uw eigen mondkapje. In enkele gevallen zal dit bij het controlepunt gewisseld worden voor een chirurgisch mondneusmasker dat wij uitreiken. U draagt uw eigen mondkapje of het chirurgisch mondneumasker gedurende uw gehele bezoek aan het ziekenhuis.

Kom niet te vroeg

Om te voorkomen dat veel patiënten in de wachtkamer zitten, vragen wij u om maximaal 5 minuten vóór uw afspraak plaats te nemen in de wachtkamer van de polikliniek.

Controlepunt bij de ingang

Als ziekenhuis zijn wij extra alert op klachten die kunnen wijzen op het coronavirus. We hebben daarom bij de ingang een controlepunt ingericht.

  • U desinfecteert uw handen bij binnenkomst.
  • Een medewerker vraagt of u de coronacheck heeft gedaan en welk advies u kreeg. Als u de coronacheck nog niet heeft gedaan, dan stelt de medewerker u een aantal vragen om te beoordelen of extra maatregelen nodig zijn.
  • Zo nodig ontvangt u een chirurgisch mondneusmasker. Uw eigen mondkapje wisselt u dan voor dit mondneusmasker. 

Na uw bezoek

Verlaat na uw afspraak direct het ziekenhuis.

Bloedafname 

Let op: een aantal van onze bloedafnamelocaties zijn gewijzigd. Kijk op slingeland.nl/bloedafname voor een actueel overzicht.

Kom niet bloedprikken als u koorts en/of koude rillingen heeft of meer hoest dan normaal. Kom ook niet bloedprikken als u de afgelopen 10 dagen in een gebied met kleurcode oranje of rood bent geweest of als u op verzoek van de GGD of het ziekenhuis in quarantaine (thuisisolatie) zit. Overleg in deze gevallen met uw behandelaar of de bloedafname noodzakelijk is of kan worden uitgesteld.

Mondkapje

Ook op onze afnamelocaties is het dragen van een mondkapje verplicht.

 

Op bezoek  

Wilt u een patiënt in ons ziekenhuis bezoeken? Doe dan eerst de digitale coronacheck (maximaal 24 uur van tevoren). Daarmee krijgt u een advies dat voor uw situatie geldt.

Bekijk ook onze bezoekregels en bezoektijden per afdeling. Overleg voordat u op bezoek komt met de patiënt of de contactpersoon van de patiënt of het schikt. Kom niet op bezoek als u klachten heeft (zoals verkouden, koorts en/of luchtwegklachten). Kom ook niet naar het ziekenhuis als u onlangs in een gebied met kleurcode oranje of rood bent geweest of als u in thuisisolatie zit op verzoek van de GGD of het ziekenhuis.

Patiënten met (verdenking van) corona

Patiënten met (verdenking van) corona op de verpleegafdeling mogen bezoek ontvangen. Hiervoor geldt dezelfde bezoekregeling als voor andere patiënten. 
Patiënten die zijn opgenomen op de COVID-IC mogen geen bezoek ontvangen. 

Mondkapje

Voor iedereen vanaf 13 jaar is het dragen van een mondkapje is verplicht in ons ziekenhuis. Neem uw eigen mondkapje mee en draag het gedurende uw gehele bezoek aan het ziekenhuis. 

 

Ontvangen van sms-berichten

Als uw mobiele telefoonnummer bij ons bekend is, ontvangt u sms-berichten van ons. In deze sms-berichten staan maatregelen genoemd die in ons ziekenhuis gelden vanwege het coronavirus. Zo zorgen we er samen voor dat u goed voorbereid naar uw afspraak in het ziekenhuis komt.

 

Vragen 

Heeft u nog vragen?

 


Deel deze pagina: