Overslaan en naar de inhoud gaan
search

Verpleegafdeling N0 (AOA)

Acute Opname Afdeling

Gepubliceerd op: 30 maart 2012

De Acute Opname Afdeling is een verpleegafdeling voor patiënten die met spoed zijn opgenomen in het ziekenhuis. Een team van deskundige medewerkers staat hier dag en nacht klaar om de juiste zorg te bieden.

Telefoonnummer: (0314) 32 99 00.

De AOA bevindt zich op de begane grond op verpleegafdeling N0. U volgt route 'verpleegafdeling N0' op de bewegwijzering vanaf de hoofdingang.

Bezoek

Bezoek kan dagelijks van 11.00 uur tot 20.00 uur bij de patiënt. 
Bekijk de actuele bezoekregeling.

Omdat het vooral in de eerste uren van een opname van belang kan zijn dat de naasten van de patiënt betrokken worden bij de opname zijn de bezoektijden van de afdeling hierop afgestemd. 

Opname

Een patiënt die met spoed wordt opgenomen komt via de Spoedeisende Hulp op de Acute Opname Afdeling. Patiënten kunnen dag en nacht op deze afdeling worden opgenomen voor acute zorg. In principe verblijft een patiënt hier gedurende de eerste 48 uur van de opname (of korter).

Een acute patiënt kan in plaats van op de Acute Opname Afdeling ook op de Intensive Care, Hartbewaking, Stroke Care Unit, verloskamers of Kinderafdeling terecht komen voor hele specifieke zorgverlening.

Eerste 48 uur

Patiënten verblijven over het algemeen niet langer dan 48 uur op de Acute Opname Afdeling. Binnen deze periode zal de benodigde (acute) zorg verleend worden, een diagnose worden gesteld en een behandelplan worden gemaakt. Na uiterlijk 48 uur gaat de patiënt naar een specialistische verpleegafdeling in het ziekenhuis, naar een andere instelling zoals een verpleeghuis of naar huis.
Mocht een patiënt na de opname nog hulpmiddelen of thuiszorg nodig hebben, dan kan de verpleegkundige van de afdeling hierin adviseren.

Medewerkers op de AOA 

Tijdens een verblijf op de Acute Opname Afdeling zijn er diverse zorgverleners die de patiënt behandelen, verzorgen en verplegen. De behandelend arts is eindverantwoordelijk voor de behandeling van de patiënt. Daarnaast werken er diverse andere medisch specialisten en verpleegkundigen op de afdeling. Verder kunnen er andere hulpverleners worden betrokken bij de behandeling zoals fysiotherapeuten, maatschappelijk werkers en diëtisten.
Bij binnenkomst op de afdeling ontvangt de secretaresse de patiënt en eventuele naasten. De secretaresse kan veel vragen al beantwoorden.
De medewerker Gastenservice voorziet de patiënt van eten en drinken, haalt desgewenst een krant en kan een boodschap halen voor de patiënt. Ten aanzien van de dienstverlening zal deze medewerker het aanspreekpunt zijn en regelmatig op de kamer van de patiënt aanwezig zijn.

Artsenvisite

Artsen van verschillende specialismen komen dagelijks langs bij de patiënten op de Acute Opname Afdeling.

Contactpersoon

De verpleegkundige spreekt met de patiënt een contactpersoon af. Deze contactpersoon kan altijd informeren naar de toestand van de patiënt. Alleen aan deze contactpersoon verstrekt de verpleegkundige of arts informatie. Aan andere personen dan de contactpersoon wordt in verband met de privacy geen informatie gegeven. De contactpersoon kan andere familieleden en overige belangstellenden op de hoogte houden. Indien de toestand van de patiënt verandert of er wijzigingen optreden, wordt de contactpersoon daarvan op de hoogte gesteld.
Het telefoonnummer dat de contactpersoon kan bellen voor inlichtingen is: (0314) 32 99 00.

Folder

Met spoed opgenomen in het ziekenhuis

Video

Uitzending Gezonde Zorg over acute opname. 

Laatst bijgewerkt op: 21 oktober 2021

Direct naar

Klinisch verloskundige Dewi Timmer geeft de zwangere Loes Fransen instructies over het mobiele CTG-apparaat.
Slingeland start met thuismonitoring zwangere vrouwen