Slingeland Ziekenhuis

Geestelijke verzorging presenteert de Waakkoffer


Gepubliceerd op : 04-06-2014
Laatst bijgewerkt op: 27-08-2018

Tijdens het symposium ‘Palliatieve zorg, onze zorg…?!’ over palliatieve zorg bij mensen met een chronische progressieve ziekte, presenteerde de Geestelijk verzorgers van het Slingeland Ziekenhuis de zogenaamde 'Waakkoffer'. Deze waakkoffer is bedoeld om patiënten in de laatste fase van hun leven en hun familie te ondersteunen.
Als mensen de laatste fase van hun leven in het ziekenhuis doorbrengen en hun familie bij hen waakt, is het mooi wanneer er een warme en informele sfeer gecreëerd kan worden. Hierbij kan de waakkoffer behulpzaam zijn.

In de koffer zitten onder anderen een cd speler met verschillende soorten muziek, een boek met gedichten en foto’s, massageolie, een geursteen en een warme deken. Alle verpleegafdelingen krijgen de beschikking over een koffer.
De waakkoffers zijn tot stand gekomen door een schenking van de Protestantse Gemeente Doetinchem aan de Stichting Vrienden van het Slingeland Ziekenhuis. In de weken voor Pasen is in de kerken van de PGD op de zondagen voor dit doel gecollecteerd.


Deel deze pagina: