Slingeland Ziekenhuis

Minister Bruins bezocht het Slingeland Ziekenhuis


Gepubliceerd op : 12-02-2019
Laatst bijgewerkt op: 27-05-2019

Op maandag 11 februari bracht minister Bruno Bruins voor Medische Zorg en Sport (VWS) een werkbezoek aan het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem, onderdeel van Santiz. De minister sprak met diverse vertegenwoordigers van beide ziekenhuizen, van partners in de zorgketen en van gemeenten en ondernemers in de regio (verenigd in de Achterhoek Board). Hij werd bijgepraat over gezamenlijke plannen om de gezondste regio van Nederland te worden. Geen woorden maar daden is daarbij het devies.
 
De minister wilde met het bezoek een beeld krijgen van de nieuwe moderne rol die de Santiz ziekenhuizen willen spelen in het toekomstige zorglandschap in de regio. Samen voor een vitale Achterhoek! Dat is waar Santiz voor gaat, nu en in de toekomst.

Santiz is ambitieus en wil haar steentje bijdragen aan het welzijn; de vitaliteit en het geluk van de inwoners in de Achterhoek. Uitstekende zorg verlenen volgens de modernste standaarden, in samenwerking met zorgprofessionals in de regio en daarbuiten. Dit alles met passie en bevlogenheid, samen met elkaar. Kortom, Santiz gaat voor het behoud van excellente zorg in de Achterhoek.

Minister Bruno Bruins: “Ik vind het mooi dat de patiënt centraal staat in de plannen. Wat heeft iemand nodig om goed te kunnen functioneren in het dagelijks leven? Op die manier werken de Santiz ziekenhuizen samen met haar partners aan het leveren van de juiste zorg op de juiste plek. Dichtbij huis waar dat kan en medisch specialistisch waar het nodig is. Een mooi voorbeeld van de samenwerking tussen de verschillende zorgverleners in het belang van de patiënt”.


Deel deze pagina: