Slingeland Ziekenhuis

Nieuw MRI via opening in dak naar binnen getakeld


Gepubliceerd op : 28-06-2019
Laatst bijgewerkt op: 06-12-2019

De afdeling Radiologie heeft een van de MRI-scanners vervangen door een moderner apparaat voorzien van de nieuwste technieken. Dat was een zorgvuldig geplande en spectaculaire procedure. De enige mogelijkheid om het oude apparaat weg te halen en het nieuwe neer te zetten was om deze met behulp van een enorme kraan door een gat in het dak te takelen. 
Beveiligers hebben de veiligheid van patienten, medewerkers en bezoekers tijdens het hijsen zorgvuldig bewaakt.

Waarom een nieuwe MRI-scanner?

De nieuwe MRI-scanner is voorzien van de nieuwste technologie. Daardoor is hij sneller en heeft hij een nóg betere beeldkwaliteit. Het nieuwe apparaat is voorzien van een 70 cm grote opening, waardoor hij uitermate geschikt is voor claustrofobische patiënten en voor mensen met een breed postuur. 
De onderzoeksduur zal iets korter zijn dan voorheen. Een patiënt hoeft minder lang achtereen stil te liggen. De nieuwe MRI-scanner heeft namelijk meer mogelijkheden om bewegingen te corrigeren, waardoor iemand bij bepaalde onderzoeken zelfs de adem niet meer hoeft in te houden. Denk  bij bewegingen ook aan het kloppen van het hart tijdens de vele hart-scans, die op deze scanner gemaakt worden samen met de cardiologen. Niet ieder ziekenhuis kan deze scans aanbieden.

Korte wachttijden

Doordat de nieuwe MRI-scanner sneller is, kunnen we ook meer patiënten helpen. De afdeling staat in de regio bekend om de korte wachttijden  voor MRI's en dat willen we graag zo houden.
Zodra de nieuwe MRI helemaal operationeel is, naar verwachting begin augustus, kan de tijdelijke piek in de wachttijd snel worden weggewerkt. Ondertussen draait de andere MRI overuren en werken de laboranten ook in de avonduren om patiënten van dienst te kunnen zijn.

Nieuw MRI door dak  juni 2019.1

Deel deze pagina: