Slingeland Ziekenhuis

Nieuwe behandeling ziekte van Dupuytren

Gepubliceerd op : 20-03-2012
Laatst bijgewerkt op: 16-01-2020

Inspuiten van collagenase bij ziekte van Dupuytren

De plastisch chirurgen van het Slingeland Ziekenhuis voeren sinds kort een nieuwe behandeling uit die effectief is bij de ziekte van Dupuytren. Naast opereren, is er nu ook de mogelijkheid om het middel collagenase in de hand te spuiten.
De ziekte van Dupuytren is een aandoening van het bindweefsel in de handpalm en de vingers. Er ontstaan knobbels of strengen in de hand, waardoor een of meerdere vingers gebogen staan. Dit is vaak een belemmering bij activiteiten in het dagelijks leven.
Bij deze nieuwe niet-operatieve behandeling spuit de plastisch chirurg het middel collagenase met een naald in de Dupuytren-streng. Het middel zorgt ervoor dat de streng wordt afgebroken. De volgende dag kan de plastisch chirurg de vinger strekken, waardoor de hand meestal weer goed functioneert.
Deze behandeling geneest de ziekte niet, maar kan ervoor zorgen dat u uw hand weer normaal kunt gebruiken. Niet bij iedereen met de ziekte van Dupuytren is deze behandeling geschikt.
Wilt u meer weten, neemt u dan contact op met het secretariaat van de plastisch chirurgen. Het telefoonnummer is (0314) 32 99 44.


persbericht 2012

Deel deze pagina: