Slingeland Ziekenhuis

Santiz-ziekenhuizen beste opleidingsplaats volgens co-assistenten

Slingeland beste co-schap Interne Geneeskunde en Gynaecologie

Gepubliceerd op : 18-06-2018
Laatst bijgewerkt op: 30-08-2018

De Medische Faculteitsvereniging Nijmegen en de Ko-Raad hebben woensdag 13 juni de jaarlijkse ‘Co-schap van het Jaar Verkiezing’ gehouden. Santiz-locatie Slingeland Ziekenhuis is uitgeroepen tot ‘beste Co-schap Interne Geneeskunde 2017’ en ‘beste Co-schap Gynaecologie 2017’. De locatie Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) ontving de titel ‘beste Co-schap Kindergeneeskunde 2017’.

Aan de hand van enquêtes, die door de co-assistenten ingevuld worden na ieder coschap, worden per specialisatie drie ziekenhuizen met de beste resultaten genomineerd. De specialismen Chirurgie, Kindergeneeskunde en de afdeling Spoedeisende Hulp van het Slingeland Ziekenhuis waren ook genomineerd.
Gynaecoloog Isabel Geerinckx, werkzaam in Slingeland Ziekenhuis, is ongelooflijk trots: “De coassistenten van de faculteit Medische Wetenschappen hebben het co-schap in onze ziekenhuizen als bijzonder positief gewaardeerd en als uiteindelijke winnaar uitgeroepen. In de Santiz-ziekenhuizen werken vele specialisten samen om de opleiding van onder andere de co-assistenten zo interessant en leerzaam mogelijk te maken. We betrekken ze actief bij de zorg op de verpleegafdelingen, poliklinieken, de operatiekamer en de Spoedeisende Hulp. Naast deze ervaringen, maken de studenten ook kennis met de open en goede sfeer van onze ziekenhuizen.”

Tessa van Balen, kinderarts in het SKB, vertelt: “Een co-assistent is echt een onderdeel van ons team. Wij proberen hun zoveel mogelijk zelf te laten doen, hierdoor leren zij veel en dit wordt door de co-assistent als erg prettig ervaren. Niet alleen binnen onze vakgroep willen we dat de co-assistent zich thuisvoelt. Ook binnen andere specialismen zijn de co-assistenten van kindergeneeskunde van harte welkom, bijvoorbeeld om eens een dag mee te lopen.”

De opleiding in Santiz-ziekenhuizen bestaat uit de training en vorming van de toekomstige arts, met aandacht voor de probleemanalyse en het te volgen beleid bij ziektebeelden. De communicatie met de patiënt en de familie vormt hierbij een belangrijk aspect.

Deel deze pagina: