Slingeland Ziekenhuis

SKB beste ziekenhuis volgens Elsevier 2017


Gepubliceerd op : 30-11-2017
Laatst bijgewerkt op: 27-08-2018

Santiz, locatie Streekziekenhuis Koningin Beatrix, is vandaag door weekblad Elsevier uitgeroepen tot het beste ziekenhuis in Nederland. De locatie Slingeland Ziekenhuis scoort ook goed met een plek in de kopgroep van 8 ziekenhuizen. In de categorie ‘meest patiëntgericht’ worden beide Santiz locaties genoemd.

SKB behoort daarnaast ook tot de top van ziekenhuizen die de beste medische zorg bieden. SKB deelt deze eer met de Noordwest Ziekenhuisgroep in Den Helder en het Gorinchemse Rivas Zorggroep Beatrixziekenhuis. “Beste ziekenhuis” is geen ranglijst, maar deelt ziekenhuizen in vier groepen in: veel lager, lager, hoger en veel hoger dan het landelijke gemiddelde. Onder het motto ‘doe wat je doet goed’ zijn deze beoordeeld op het functioneren als geheel, en of alles in het werk is gesteld om de patiënt optimaal veilige zorg te bieden.
 
Bij de beoordeling werd onder meer gekeken naar welke ziekenhuizen het meest rekening houden met de patiënt en waar de zorg veilig en up-to-date is. Gegevens komen van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd en het Zorginstituut Nederland, en zijn wettelijk verplicht aangeleverd door de ziekenhuizen. Het zijn de kwaliteitsmaten die ziekenhuizen en artsen zelf afspraken met inspectie, verzekeraars, patiëntenorganisaties en Consumentenbond.  
Alle uitkomsten van het onderzoek Beste ziekenhuizen 2017 verschijnen deze week in Elsevier weekblad en op www.elsevierweekblad.nl. Hier staat ook een uitgebreide toelichting bij de methodiek en berekeningen.

Deel deze pagina: