Slingeland Ziekenhuis

Slingeland behaalt Spataderkeurmerk en Vaatkeurmerk 2017


Gepubliceerd op : 08-09-2016
Laatst bijgewerkt op: 27-08-2018

Het Slingeland Ziekenhuis heeft wederom het Spataderkeurmerk van De Hart&Vaatgroep behaald.  Daarmee voldoet het Slingeland aan alle gestelde kwaliteitscriteria voor de beste spataderzorg. Naast het Spataderkeurmerk heeft het Slingeland Ziekenhuis ook het Vaatkeurmerk behaald voor 2017. Ook het Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk behaalde beide keurmerken.

Beide keurmerken helpen vaatpatiënten een keuze te maken voor een ziekenhuis waar de beste vaatzorg en spataderzorg wordt aangeboden. Patiënten en verwijzers kunnen op de website www.hartenvaatgroep.nl/kiesuwvaatzorg zien welke behandelaars (ziekenhuizen en behandelcentra) de keurmerken hebben behaald. 

Kwaliteitscriteria spataderkeurmerk 

De criteria zijn tot stand gekomen in nauwe samenwerking met beroepsgroepen van dermatologen, vaatchirurgen en -laboranten. Een van de criteria is dat direct na de onderzoeken om de diagnose te stellen, het bespreken van het behandelvoorstel plaats kan vinden. Een andere vereiste is dat er vóór een operatie een duplexonderzoek moet zijn uitgevoerd bij ten minste 95% van de behandelde patiënten. Met een duplexonderzoek wordt met echografie gekeken naar de bloedvaten en tegelijkertijd met doppler geluisterd naar de bloedstroom. Zo wordt de ernst van de spataderen vastgesteld.
Voor de analyse wordt gebruik gemaakt van openbare kwaliteitsgegevens die behandelcentra verplicht zijn om aan te leveren. 

Nieuwe update Vaatkeurmerk

Naast het Spataderkeurmerk geeft De Hart&Vaatgroep het Vaatkeurmerk uit. Het Vaatkeurmerk richt zich op de behandeling van aandoeningen in de slagaders van het bekken, de benen, buik, aorta en hals. De actuele gegevens zijn te vinden op Kies uw vaatzorg.

Meer informatie over vaatzorg in het Slingeland Ziekenhuis vindt u op ons kenniscentrum: vaatchirurgie.slingeland.nl

Deel deze pagina: