Slingeland beste opleidingsziekenhuis volgens co-assistenten


Gepubliceerd op : 09-06-2016
Laatst bijgewerkt op: 27-08-2018

Het Slingeland Ziekenhuis is woensdag 8 juni uitgeroepen tot ‘Beste Affiliatieziekenhuis 2011 -2015’. Daarnaast werd de afdeling Heelkunde uitgeroepen tot beste 'Co-schap Heelkunde 2015'. Deze prijs en de speciale lustrum-prijs zijn door de Coassistenten- en Stageloperscommissie (CoStaCie) en de Ko-raad van de Radboud Universiteit in Nijmegen uitgereikt aan chirurg en opleider Sjoerd van der Meer.

Van der Meer is ongelooflijk trots: “De coassistenten van de faculteit Medische  Wetenschappen hebben het co-schap in ons ziekenhuis als bijzonder positief gewaardeerd en als uiteindelijke winnaar uitgeroepen. Vooral het feit dat de meningen van deze honderden coassistenten over de afgelopen vijf jaar hebben geleid tot deze prijs, is een prachtige waardering! In het Slingeland Ziekenhuis werken vele specialisten samen om de opleiding van onder andere de co-assistenten zo interessant en leerzaam mogelijk te maken. We betrekken ze actief bij de zorg op de verpleegafdelingen, poliklinieken, de operatiekamer en de Spoedeisende Hulp. Naast deze ervaringen, maken de studenten ook kennis met de open en goede sfeer van ons ziekenhuis.”

De afdeling Heelkunde van het Slingeland Ziekenhuis is sinds 2000 actief betrokken bij de opleiding van co-assistenten, Gynaecologie sinds 2005 en de Vakgroep Interne Geneeskunde en Kindergeneeskunde al sinds 1987. De co-assistenten zijn in het 5e en 6e jaar van hun studie van de basisopleiding tot arts. In het Slingeland Ziekenhuis wordt naast de training en vorming van de toekomstige arts, aandacht besteed aan de probleemanalyse en het te volgen beleid bij de ziektebeelden. De communicatie met de patiënt en de familie vormt hierbij een belangrijk aspect van de opleiding. In het Slingeland worden voor de verschillende co-assistentschappen permanent zo’n 24 studenten opgeleid. 

Deel deze pagina: