Slingeland Ziekenhuis

Slingeland genomineerd voor 'Beste Calibris Leerbedrijf in de Zorg 2011'

Gepubliceerd op : 19-05-2011
Laatst bijgewerkt op: 16-01-2020

Het Slingeland Ziekenhuis is met de leerunits genomineerd als 'Beste Calibris Leerbedrijf Zorg 2011'. Ieder jaar reikt Calibris deze prijs afwisselend uit aan een van de leerbedrijven (stagebedrijven) in de sector Zorg, Welzijn, Sport of Assisterenden Gezondheidszorg (apothekers-, dokters- en tandartsassistenten). Het leerbedrijf dat zich onderscheidt door haar zienswijze en aanpak van leren in de praktijk, maakt kans op de titel. Om in aanmerking te komen voor de titel, moet het stagebedrijf voldoen aan verschillende criteria op het gebied van praktijkleren.

In de week van 20 juni worden hiervoor filmopnames gemaakt. Deze film wordt in september op de website van Calibris gepubliceerd. Hierop kan vervolgens gestemd gaan worden. 13 oktober zal de winnaar bekend worden gemaakt.
De winnaar dingt automatisch mee naar de titel Beste Leerbedrijf 2011. Dit is een landelijke verkiezing waaraan de beste leerbedrijven uit alle sectoren (zoals techniek, sport en handel) meedoen. De prijs voor Beste Leerbedrijf heeft het Ministerie van OCW in 1996 voor het eerst ingesteld om het leren in de praktijk te stimuleren en onder de aandacht te brengen. Het winnende leerbedrijf draagt een jaar lang de titel: ‘Beste Calibris Leerbedrijf Zorg 2011’. Daarnaast ontvangt de winnaar € 2.000,00 te besteden aan een onderwijsproject, maar ook een sculptuur en een banner.

persbericht 2011

Deel deze pagina: