Slingeland Ziekenhuis

Slingeland krijgt ook vaatkeurmerk 2008

Gepubliceerd op : 27-01-2009
Laatst bijgewerkt op: 16-01-2020

Vaatkeurmerk 2008Het Slingeland Ziekenhuis heeft ook voor 2008 het vaatkeurmerk ontvangen van De Hart&Vaatgroep. Het keurmerk geeft aan dat het Slingeland Ziekenhuis voldoet aan de kwaliteitscriteria voor goede vaatzorg vanuit patiëntenperspectief.

Vaatkeurmerk uitgereikt aan ziekenhuizen die aan de kwaliteitscriteria voldoen. Op www.hartenvaatgroep.nl kunnen patiënten en verwijzers zien welke ziekenhuizen het Vaatkeurmerk kregen en nagaan welke ziekenhuizen welke vaatbehandelingen doen en hoe vaak. Zo kunnen vaatpatienten een gefundeerde keuze maken in welk ziekenhuis zij behandeld willen worden. De criteria om in aanmerking te komen voor het Vaatkeurmerk zijn in overleg met de beroepsgroepen aangescherpt. Dit heeft ertoe geleid dat er in totaal minder ziekenhuizen het Vaatkeurmerk kregen ten opzichte van vorig jaar. De aanscherping heeft ziekenhuizen gestimuleerd aanpassingen te doen om alsnog in aanmerking te komen voor het keurmerk. Het Vaatkeurmerk versterkt de positie van zowel de patiënt als van het ziekenhuis.
Er zijn in Nederland ongeveer één miljoen mensen met een hart- en vaataandoening die leiden tot 42.522 sterfgevallen per jaar. De Vereniging van Vaatpatiënten, die sinds dit jaar is opgegaan in De Hart&Vaatgroep, kreeg al jaren vragen over ziekenhuizen, hun specialisaties en faciliteiten. Bijvoorbeeld: “De slagaders in mijn benen zitten bijna dicht, ik moet daaraan geholpen worden. Welk ziekenhuis is daar goed in?” “Ik heb een aneurysma in mijn buik en moet geopereerd worden. Ik hoorde van een nieuwe behandeling. In welk ziekenhuis doet men die behandeling?” Het was voor vaatpatiënten en hun verwijzers vrijwel onmogelijk om inzicht te krijgen in het aanbod van de ziekenhuizen uitgesplitst naar specifieke aandoeningen of ingrepen. De patiënt kan alleen een bewuste keuze maken als er overzichtelijke en betrouwbare informatie voor handen is. De website van het Vaatkeurmerk levert deze informatie vanuit patiëntenperspectief en helpt vaatpatiënten zelfstandig een goede afweging te maken waar men behandeld kan en wil worden. Het Vaatkeurmerk richt zich op de kwaliteit van behandelingen van aandoeningen in de slagaders van benen, bekken, buik, aorta en hals.

persbericht 2008

Deel deze pagina: