Slingeland Ziekenhuis

Slingeland ontvangt Roze lintje 2018 voor borstkankerzorg


Gepubliceerd op : 03-07-2018
Laatst bijgewerkt op: 02-10-2018

Het Roze lintje is ook dit jaar weer toegekend aan het Slingeland Ziekenhuis. Dit keurmerk kent de Borstkankervereniging Nederland (BVN) elk jaar toe voor patiëntgerichte borstkankerzorg. Ziekenhuizen moeten voldoen aan een aantal criteria voor de zorg voor borstkankerpatiënten. Zo moeten er minimaal 100 operaties bij nieuwe borstkankerpatiënten plaatsvinden en is er gekeken of patiënten voldoende betrokken worden bij behandelopties.
 
B roze lintje 2018_defHet lintje is bedoeld als ondersteunende informatie voor (mogelijke) patiënten, hun relaties en hun huisartsen. Elk jaar worden de criteria verder aangescherpt, om ziekenhuizen te stimuleren bij borstkanker patiëntgerichte zorg te leveren en in te spelen op nieuwe ontwikkelingen. Het maakt onderdeel uit van de Monitor Borstkankerzorg: een online keuzehulp met informatie over het zorgaanbod van ziekenhuizen en patiëntervaringen. Meer informatie hierover is te vinden op de site van de Borstkankervereniging Nederland (BVN): www.borstkanker.nl.
 
Fusiepartner binnen Santiz, het Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk heeft ook het roze lintje ontvangen.
 

A.R.T.Z. Oncologisch centrum

Op het gebied van oncologie werkt Slingeland Ziekenhuis, onder de naam A.R.T.Z. Oncologisch centrum, samen met Rijnstate in Arnhem en Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede. De drie Gelderse ziekenhuizen ontvingen donderdag 5 juli alle drie de erkenning van BVN.
De A.R.T.Z.-ziekenhuizen behandelen gezamenlijk per jaar zo’n 800 nieuwe patiënten met borstkanker. Hiermee behoort het A.R.T.Z. Oncologisch centrum tot één van de grootste borstkankercentra van Nederland. De Radiotherapiegroep is daarbij de vaste partner voor radiotherapeutische zorg.  De hoogste kwaliteitseisen vormen de norm voor alle drie de ziekenhuizen. Het aanschaffen van de nieuwste apparatuur voor borstonderzoek is daar een mooi voorbeeld van. De ziekenhuizen delen in gespecialiseerde teams per kankersoort hun kennis en ervaring met elkaar. Doel van de samenwerking is het verder verbeteren van de oncologische zorg.
 

Deel deze pagina: