Slingeland Ziekenhuis

Slingeland steunt Doetinchem Vitaal

Doe mee en zet 10.000 stappen per dag

Gepubliceerd op : 11-01-2013
Laatst bijgewerkt op: 27-08-2018

Kom in beweging met Doetinchem Vitaal. Van januari tot en met april 2013 kan iedereen die in de gemeente Doetinchem woont, werkt of naar school gaat op een leuke manier aan beweging doen. De basis van Doetinchem Vitaal is het Passo 10.000 stappenspel: de uitdaging is om dagelijks 10.000 stappen te zetten en daarmee in 3 maanden virtueel van Doetinchem naar Parijs te lopen. Deelnemers werken zo spelenderwijs aan een actieve en gezonde leefstijl. Het Slingeland Ziekenhuis steunt dit project samen met de Gemeente Doetinchem, het Graafschap College, voetbalvereniging De Graafschap, Sportservice Doetinchem en WellKom C.S.
Deelname is mogelijk in teams (van 2 tot 10 personen) of individueel. Iedere deelnemer krijgt een stappenteller van uitstekende kwaliteit om het aantal stappen bij te houden. Alle beweging op een dag telt mee, dus de dagelijkse stappen, maar ook andere activiteiten, zoals fietsen, sporten of tuinieren. De uitdaging is om creatief te zijn met het verkrijgen van stappen, bijvoorbeeld lopend boodschappen doen in plaats van even de auto pakken. De tussenstanden worden individueel en per team digitaal bijgehouden en weergeven. Daarnaast kunnen deelnemers gebruik maken van een veelal gratis activiteitenprogramma. Op vertoon van de stappenteller kan men deelnemen aan bijvoorbeeld wandelroutes, clinics, voorlichting, kennismaking bij sportclubs enzovoort. Meer informatie vindt u op www.doetinchem-vitaal.nl.
De gemiddelde Nederlander zet 6.000 stappen per dag, maar mensen met een zittend beroep komen zonder extra beweging soms niet verder dan 3.000 tot 4.000 stappen. Bij 10.000 stappen per dag begint een actieve leefstijl en dit heeft een grote invloed op de gezondheid.

Doetinchem Vitaal logo

Deel deze pagina: