Slingeland Ziekenhuis

Slingeland verkozen tot meest patiëntvriendelijke ziekenhuis


Gepubliceerd op : 24-09-2014
Laatst bijgewerkt op: 27-08-2018

Het Slingeland Ziekenhuis is door de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF) verkozen tot meest patiëntvriendelijke ziekenhuis. Van de 10 genomineerde ziekenhuizen mocht het Slingeland Ziekenhuis uiteindelijk de prijs in ontvangst nemen. Tijdens een feestelijke bijeenkomst van de patiëntenfederatie NPCF in de Landgoederij te Bunnik werd dit bekend gemaakt.
Slingeland werd geroemd om de duidelijke uitleg, het geduld van de medewerkers, de pijnbestrijding en het vermogen om patiënten gerust te stellen.
Silvia van den Berg, Unitmanager patiëntencommunicatie van het Slingeland Ziekenhuis, kreeg de prijs uitgereikt van mevrouw Gerdi Verbeet, voorzitter van de Raad van toezicht van de NPCF en mevrouw Wilna Wind, directeur van de NPCF.

Beoordeling

Om de patiëntvriendelijkheid van de ziekenhuizen te beoordelen werd gebruik gemaakt van de waarderingen op ZorgkaartNederland.nl. Alle ziekenhuizen in Nederland met meer dan 100 waarderingen vanaf juni 2013 zijn meegenomen in de beoordeling. Hierbij tellen ook de waarderingen per specialist mee. Op basis hiervan werd de top 10 samengesteld. De uitslag is vastgesteld in samenwerking met MarketResponse, een van de toonaangevende research consultancy bureaus in Nederland. Patiënten beoordelen de ziekenhuizen op ZorgkaartNederland op basis van onder andere de informatievoorziening, de bejegening, de behandeling en de accommodatie.


Deel deze pagina: