Slingeland Ziekenhuis is Best Practice ziekenhuis NIAZ

Aan alle kwaliteitseisen voldaan van Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg

Gepubliceerd op : 13-05-2016
Laatst bijgewerkt op: 27-08-2018

Het Slingeland Ziekenhuis heeft van het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ) het goede bericht gekregen dat we 100% van de kwaliteitsnormen die het NIAZ stelt waarmaken. Dankzij deze prestatie heeft het NIAZ het Slingeland Ziekenhuis uitgeroepen tot Best Practice ziekenhuis.

Het NIAZ concludeerde dat medewerkers en medisch specialisten belangrijke waarden van het Slingeland Ziekenhuis als ‘Gastvrijheid’ en ‘Kundig en Veilig’ uitstralen.

Complimenten voor interne samenwerking en werkwijze

Het NIAZ deelde onder andere complimenten uit voor de ICT-inrichting, voor de manier waarop directie en medische staf samenwerken om de kwaliteit verder te verbeteren, voor de werkwijze van de commissie die toeziet op klachten, incidenten en calamiteiten en de manier waarop die leiden tot verbeteringen. Verder voor een digitaal Leerplein waardoor medewerkers continu scholing volgen om deskundig en bekwaam te blijven. Speciale complimenten waren er voor de ZwApp, een gratis App op maat voor aanstaande moeders.

Kwaliteit en veiligheid

Het Slingeland Ziekenhuis heeft sinds oktober 2007 het kwaliteitskeurmerk van het Nederlands Instituut voor Accreditatie van Ziekenhuizen (NIAZ). Een team van acht deskundigen (auditoren) komt elke vier jaar gedurende vier dagen uitgebreid onderzoek doen naar de manier waarop gezorgd wordt voor de kwaliteit en veiligheid in het ziekenhuis. Een jaar na de accreditatie toetsen NIAZ-auditoren of er voldoende gewerkt is aan verbeterpunten. In 2012 en 2016 is het Slingeland Ziekenhuis opnieuw geaccrediteerd. Het NIAZ-kwaliteitskeurmerk is het bewijs dat het Slingeland Ziekenhuis een ziekenhuisbreed kwaliteitssysteem heeft waarin afspraken steeds worden vastgelegd, getoetst en bijgesteld. Ook professionele richtlijnen en wettelijke regelgeving zijn opgenomen in dit systeem.

Maandag 23 mei, Verwendag en uitreiking

Best Practice Ziekenhuis is een geweldig resultaat dat te danken is aan de inzet van al onze medewerkers. Op 23 mei ontving het Slingeland Ziekenhuis het keurmerk uit handen van de directeur van het NIAZ dhr. Kees van Dun.Van Dun zegt in zijn toespraak:  "Het is geweldig dat het Slingeland Ziekenhuis aan alle kwaliteitseisen voldoet. Dat zegt iets over de grote betrokkenheid waarmee de medewerkers hun werk doen."
Bovendien is het dan precies 25 jaar geleden dat het Slingeland Ziekenhuis onder die naam op de locatie aan de Kruisbergseweg is gehuisvest. Ter gelegenheid van deze heugelijke feiten is er maandag 23 mei een ‘Verwendag’ waar patiënten en medewerkers in het zonnetje gezet worden en deel kunnen nemen aan allerlei activiteiten die in het teken staan van verwennen.

Deel deze pagina: