Slingeland Ziekenhuis

St. Roparun doneert € 16.500 voor hoofdhuidkoeler


Gepubliceerd op : 24-06-2014
Laatst bijgewerkt op: 27-08-2018

Het Slingeland Ziekenhuis heeft € 16.500 ontvangen van Stichting Roparun. Met dit bedrag is een tweede hoofdhuidkoeler aangeschaft. Een hoofdhuidkoeler wordt gebruikt voor, tijdens en na de chemokuur, om de kans op haaruitval bij een patiënt te verminderen of zelfs helemaal te voorkomen.
De voorkoming van haaruitval draagt bij aan de kwaliteit van leven van een patiënt met kanker. Het Slingeland is erg blij dat ze nu meer patiënten deze mogelijkheid kan bieden en flexibeler kan zijn in de momenten dat een patiënt er gebruik van kan maken. 
Henk van der Velde, voorzitter Stichting Roparun Palliatieve Zorg: ”Vanuit de opbrengst van de Roparun hebben wij  een bedrag van €16.500 euro ter beschikking gesteld aan het Slingeland Ziekenhuis. We zijn blij dat we op deze manier een bijdrage kunnen leveren aan het belangrijke werk dat het ziekenhuis verricht. Vanuit de Roparun ondersteunen we doelen die helpen ons motto waar te maken: leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven.”

Over de Roparun

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam. Ruim 8000 lopers, fietsers, chauffeurs en verzorgers zamelen met deze sportieve prestatie geld in voor mensen met kanker. Deze run is ontstaan in 1992 en heeft inmiddels ruim 57 miljoen euro opgebracht. De stichting Roparun ondersteunt goede doelen die zich richten op palliatieve zorg voor mensen met kanker.

Deel deze pagina: