Slingeland Ziekenhuis

Zesde plaats voor gastvrij Slingeland

Gastvrije zorg met sterren 2014

Gepubliceerd op : 13-06-2014
Laatst bijgewerkt op: 27-08-2018

Tijdens het Nationaal Congres Gastvrijheidszorg 2014 heeft het Slingeland Ziekenhuis de zesde plaats behaald in de categorie van de meest gastvrije ziekenhuizen. De gastvrijezorg werd wederom beloont met vier van de vijf sterren. Een mooie prestatie. In het Slingeland Ziekenhuis is er naast betrokken en deskundige zorg, voortdurend aandacht voor gastvrije zorg.

Waarderingssysteem

'Gastvrijheidszorg met Sterren' is een waarderingssysteem voor de kwaliteit van de gastvrijheid in zorginstellingen. Het doel is de kwaliteit van leven van patiënten te verbeteren door het stimuleren van gastvrijheid in de zorg. Gastvrijheid en klantgerichtheid nemen een steeds grotere plaats in binnen de zorgsector. Belangrijke onderdelen daarvan zijn gezond en lekker eten en hiervan kunnen genieten in een prettige ambiance. Maar ook de manier waarop medewerkers patiënten en cliënten bejegenen is een graadmeter, net als de dienstverlening. Zorginstellingen die meedoen aan Gastvrijheidszorg met Sterren worden beoordeeld op de kwaliteit van eten en drinken, de ambiance, de service en de gastvrijheid. Afhankelijk van hun score kunnen deelnemers maximaal vijf sterren krijgen. Dit jaar deden 230 zorgaanbieders mee aan Gastvrijheidszorg met Sterren.

Sterrengids

De resultaten van de audits zijn te vinden in de ruim 300 pagina’s omvattende Sterrengids Gastvrijheidszorg 2014, die tijdens het congres is uitgereikt. Alle gegevens uit de gids worden ook gepubliceerd op www.zorgmetsterren.nl

Deel deze pagina: