Slingeland Ziekenhuis

Slingeland Nieuws

Goedkoop met de bus naar de poli

Vervoersmaatschappij Arriva 

Speciaal voor patiënten van de poliklinieken van het Slingeland Ziekenhuis biedt vervoersbedrijf Arriva een goedkoop buskaartje aan. Voor maar € 2,30 (per persoon) koopt u online een buskaartje waarmee u naar het ziekenhuis kunt reizen, zowel heen als terug. Dit kaartje betaalt u met iDEAL, waarna het naar uw e-mailadres wordt gestuurd en u het zelf kunt uitprinten. (Let op: u moet dus wel de beschikking hebben over een printer). U geeft zelf aan op welke datum u met het buskaartje naar het Slingeland Ziekenhuis wilt reizen. Het kaartje is geldig van maandag t/m vrijdag tussen 07.30 en 18.30 uur voor vrijwel alle* buslijnen van Arriva.

U kunt op de afbeelding hieronder klikken om uw buskaartje te kopen bij Arriva.

Als u vragen heeft over deze actie kunt u contact opnemen met de klantenservice van Arriva.
Tel.: 0800 - 023 25 45 (gratis).
* Het is niet mogelijk om met het Slingeland buskaartje te reizen met - lijn 73 (Enschede - Winterswijk) en op de trajecten Haaksbergen - Enschede / Doesburg - Arnhem. Ook is het niet mogelijk om het kaartje te gebruiken voor busdiensten die niet door Arriva worden verzorgd (zoals buurtbus).
Klik op deze afbeelding om uw buskaartje te kopen.

Lees meer...

Maatregelen met betrekking tot het coronavirus

Gaat u binnenkort naar het ziekenhuis? Lees dan de informatie hieronder die belangrijk is voor uw bezoek.

Afspraak in het ziekenhuis
Bloedafname
Op bezoek

Bekijk ook onze veelgestelde vragen
 
Coronacheck button

Gaat u binnenkort naar het ziekenhuis?
Doe dan eerst de digitale coronacheck

 
 

Afspraak in het ziekenhuis  

Een afspraak? Vul eerst de digitale coronacheck in!

Heeft u een afspraak in het ziekenhuis? Vul binnen 24 uur voor uw afspraak eerst de vragen in van de digitale coronacheck. Daarmee krijgt u een advies dat voor uw situatie geldt.

Lukt het niet om de digitale coronacheck te doen? Neem dan in de volgende gevallen telefonisch contact op met het ziekenhuis om te bespreken of uw afspraak uitgesteld moet worden of door kan gaan:
 • U heeft klachten zoals verkoudheid, hoesten (meer dan normaal) of koorts.
 • U bent de afgelopen 10 dagen positief getest op corona en nog niet 72 uur vrij van klachten.
 • U zit op verzoek van de GGD of het ziekenhuis in thuisisolatie (quarantaine).
 • U heeft in de afgelopen 10 dagen nauw contact gehad met iemand die corona heeft. Ook als u zelf na 5 dagen negatief getest bent, neemt u contact op met het ziekenhuis.
 • U bent 10 dagen voorafgaand aan de afspraak in een gebied geweest waar tijdens het verblijf het reisadvies code oranje of rood was. Ook als u na 5 dagen negatief getest bent, neemt u contact op met het ziekenhuis.

Kom alleen naar uw afspraak

Als u een afspraak heeft in het ziekenhuis, vragen we u om alleen te komen en geen begeleider mee te nemen. Alleen in noodzakelijke gevallen* is het toegestaan een begeleider mee te nemen. Er mag dan maximaal 1 begeleider mee.
 
Een begeleider mag niet mee als hij/zij:
 • klachten heeft (zoals verkouden, koorts en/of luchtwegklachten);
 • op verzoek van de GGD of het ziekenhuis in thuisisolatie zit;
 • de afgelopen 10 dagen in contact is geweest met iemand die corona heeft (ook niet als hij/zij na 5 dagen negatief getest is);
 • 10 dagen voorafgaand aan de afspraak in een gebied is geweest waar tijdens het verblijf het reisadvies code oranje of rood was (ook niet als hij/zij na 5 dagen negatief getest is).
*Noodzakelijke begeleiding: bij patiënten die niet zelfredzaam zijn, minderjarig (kind), verward of onrustig zijn. Of als u specifiek toestemming heeft gekregen van de arts of poli-assistent.

Draag een chirurgisch mondneusmasker

Voor iedereen vanaf 13 jaar die het ziekenhuis betreedt, geldt dat zij een chirurgisch mondneusmasker dragen in ons gebouw. Uw eigen mondkapje wordt bij het controlepunt omgewisseld voor een chirurgisch mondneusmasker dat wij uitreiken. U draagt het chirurgisch mondneusmasker gedurende uw gehele bezoek aan het ziekenhuis.

Kom niet te vroeg

Om te voorkomen dat veel patiënten in de wachtkamer zitten, vragen wij u om maximaal 5 minuten vóór uw afspraak plaats te nemen in de wachtkamer van de polikliniek.

Controlepunt bij de ingang

Als ziekenhuis zijn wij extra alert op klachten die kunnen wijzen op het coronavirus. We hebben daarom bij de ingang een controlepunt ingericht.
 • U desinfecteert uw handen bij binnenkomst.
 • Een medewerker vraagt of u de coronacheck heeft gedaan en welk advies u kreeg. Als u de coronacheck nog niet heeft gedaan, dan stelt de medewerker u een aantal vragen om te beoordelen of extra maatregelen nodig zijn.
 • U ontvangt een chirurgisch mondneusmasker. Uw eigen mondkapje wisselt u voor dit mondneusmasker. 

Na uw bezoek

Verlaat na uw afspraak direct het ziekenhuis.Bloedafname 

Let op: een aantal van onze bloedafnamelocaties zijn gewijzigd. Kijk op slingeland.nl/bloedafname voor een actueel overzicht.

Kom niet bloedprikken als u:
 • klachten heeft zoals verkoudheid, hoesten (meer dan normaal) of koorts;
 • de afgelopen 10 dagen positief getest bent op corona en nog niet 72 uur vrij van klachten bent;
 • op verzoek van de GGD of het ziekenhuis in thuisisolatie (quarantaine) zit;
 • in de afgelopen 10 dagen nauw contact heeft gehad met iemand die corona heeft (ook niet als u na 5 dagen negatief getest bent);
 • 10 dagen voorafgaand aan de afspraak in een gebied bent geweest waar tijdens het verblijf het reisadvies code oranje of rood was (ook niet als u na 5 dagen negatief getest bent).
Overleg in deze gevallen met uw behandelaar of de bloedafname noodzakelijk is of kan worden uitgesteld.

Draag een mondkapje

Op onze afnamelocaties is het dragen van een eigen mondkapje verplicht. Alleen in het ziekenhuis wordt uw eigen mondkapje omgewisseld voor een chirurgisch mondneusmasker. 

 

Op bezoek  

Wilt u een patiënt in ons ziekenhuis bezoeken? Doe dan eerst de digitale coronacheck (maximaal 24 uur van tevoren). Daarmee krijgt u een advies dat voor uw situatie geldt.

Bekijk ook onze bezoekregels en bezoektijden per afdeling. Overleg voordat u op bezoek komt met de patiënt of de contactpersoon van de patiënt of het schikt.

Kom niet op bezoek als u:
 • klachten heeft (zoals verkouden, koorts en/of luchtwegklachten);
 • in thuisisolatie zit op verzoek van de GGD of het ziekenhuis.
 • de afgelopen 10 dagen nauw contact heeft gehad met iemand die corona heeft (ook niet als u na 5 dagen negatief getest bent);
 • u onlangs in een gebied met kleurcode oranje of rood bent geweest (ook niet als u na 5 dagen negatief getest bent).

Patiënten met (verdenking van) corona

Patiënten met (verdenking van) corona mogen bezoek ontvangen. Hiervoor geldt dezelfde bezoekregeling als voor andere patiënten. 

Draag een chirurgisch mondneusmasker

Voor iedereen vanaf 13 jaar is het dragen van een chirurgisch mondneusmasker verplicht in ons ziekenhuis. Uw eigen mondkapje wordt bij het controlepunt omgewisseld voor een chirurgisch mondneusmasker dat wij uitreiken. U draagt het chirurgisch mondneusmasker gedurende uw gehele bezoek aan het ziekenhuis.

 

Ontvangen van sms-berichten

Als uw mobiele telefoonnummer bij ons bekend is, ontvangt u sms-berichten van ons. In deze sms-berichten staan maatregelen genoemd die in ons ziekenhuis gelden vanwege het coronavirus. Zo zorgen we er samen voor dat u goed voorbereid naar uw afspraak in het ziekenhuis komt.

 

Vragen 

Heeft u nog vragen?

 

Lees meer...

Een afspraak in het Slingeland Ziekenhuis? Neem uw legitimatiebewijs mee

Patiënten die een afspraak hebben in het Slingeland Ziekenhuis hebben niet langer een patiëntensticker nodig op hun afsprakenkaartje. Deze patiëntensticker met daarop de patiëntgegevens is per 1 oktober komen te vervallen. Vanaf heden hoeven patiënten bij een afspraak in het Slingeland Ziekenhuis alleen nog een geldig legitimatiebewijs te laten zien. Deze legitimatieplicht geldt voor iedereen en voor elke leeftijd.

Lees meer...

Wordt uw behandeling in 2021 vergoed?


Kiest u voor een behandeling in het Slingeland Ziekenhuis, dan wilt u natuurlijk weten of uw behandeling wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. Uw vergoeding is afhankelijk van een aantal zaken:
 1. Heeft uw zorgverzekeraar een contract met het Slingeland Ziekenhuis en zijn daar nog voorwaarden aan verbonden?
 2. Welke polis heeft u gekozen?
 3. Hoe hoog is uw eigen risico?

Overzicht contracten 2021

In onderstaand overzicht geven wij de stand van zaken weer van de contracten die het Slingeland Ziekenhuis heeft afgesloten met zorgverzekeraars voor het jaar 2021. Deze zijn hetzelfde als de afspraken in 2020
 

2021

  Zorgverzekeraar

  Stand van zaken
  contracteringen

  Menzis

 Contract

  Zilveren Kruis* (voorheen Achmea)

 Contract *

  VGZ**

 Contract **

  CZ

 Contract

  VRZ Zorginkoop
  (ONVZ, ENO, Zorg en Zekerheid)

 Contract

  ASR

 Contract

  DSW

 Contract

  Caresq

 Contract

                 Contract = er is een contract voor 2021 tussen het Slingeland Ziekenhuis en de zorgverzekeraar

* = Het Slingeland Ziekenhuis heeft geen contract voor de Basis Budget-polis en de ZieZo Selectief-polis.
**= Het Slingeland Ziekenhuis heeft geen contract voor de Gewoon Zekur-polis. 
 
Staat uw zorgverzekering er niet bij?
In de tabel hierboven staan alle grote verzekeraars genoemd. Elke grote zorgverzekeraar heeft weer een groot aantal verschillende benamingen voor kleinere verzekeringen, vaak met een geheel eigen naam en website. Staat uw verzekeraar hierboven niet genoemd, bekijk dan het overzicht van zorgverzekeringen van zorgwijzer.nl. Zo kunt u nagaan onder welke grote zorgverzekeraar uw zorgverzekering valt. 

Wat betekent het voor u?

Let op: zelfs als uw zorgverzekeraar een contract heeft met het ziekenhuis, kan het zijn dat bepaalde behandelingen niet worden vergoed. Pas vooral op met zogenaamde budgetpolissen. 

Geen contract

Heeft uw zorgverzekeraar geen contract met het Slingeland Ziekenhuis? Dan moet u waarschijnlijk zelf bijbetalen voor de zorg die wordt verleend. Elke zorgverzekeraar hanteert daarvoor andere regels.

Wel een contract

Als uw zorgverzekeraar een contract heeft met het Slingeland Ziekenhuis, is dat gunstig voor de vergoeding van eventuele zorg in het Slingeland Ziekenhuis in 2021. Behandelingen uit de basisverzekering worden in principe vergoed door uw zorgverzekeraar. Dit is mede afhankelijk van uw polisvoorwaarden en de hoogte van uw eigen risico. Neem daarom altijd contact op met uw zorgverzekeraar voordat u naar het ziekenhuis gaat om na te gaan welke voorwaarden voor u gelden.
 

Lees meer...

Slingeland heeft een nieuwe Raad van Toezicht


Het Slingeland Ziekenhuis en het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) gaan per 1 januari 2021 zelfstandig verder. Met ingang van die datum beschikken de beide ziekenhuizen weer over een eigen raad van bestuur en raad van toezicht.
Na de aankondiging van de defusie is voortvarend aan de slag gegaan met de werving en selectie van nieuwe toezichthouders. De Raad van Bestuur en interne gremia (ondernemingsraad, cliëntenraad, verpleegkundige raad en medische staf) zijn hierbij nauw betrokken geweest.
Het Slingeland Ziekenhuis is verheugd om kenbaar te kunnen maken dat per 1 januari a.s. de navolgende personen de nieuwe Raad van Toezicht van het Slingeland Ziekenhuis zullen gaan vormen:
 • Als voorzitter: dhr. H.H. Busker
 • Als lid met de portefeuille financiën: dhr. M. Blacquière
 • Als lid met de portefeuille zorg: mw. E.W.M.T. ter Braak
 • Als lid met een nader te bepalen portefeuille: dhr. P. Niesink
Er is nog één vacante positie, die in het komende jaar spoedig zal worden ingevuld.
Met de komst van deze vier leden is echter alvast een nieuwe stevige basis gelegd voor het toezicht van het zelfstandige Slingeland Ziekenhuis


Lees meer...

Afspraken in het Slingeland gaan door tenzij u bericht krijgt

Ook in het Slingeland Ziekenhuis neemt het aantal coronapatiënten toe. Om de COVID-zorg, de acute zorg en de kritieke planbare zorg te kunnen garanderen, is het nodig om de niet-kritieke planbare zorg af te schalen. Per dag bekijken we of we de niet-kritieke planbare zorg door kunnen laten gaan.

Voor een aantal minder urgente behandelingen kan dat betekenen dat deze worden uitgesteld. Als uw afspraak of opname uitgesteld wordt, nemen wij contact met u op. Heeft u geen bericht van ons gekregen? Dan gaat uw afspraak gewoon door.
 
 

Lees meer...

Slingeland wint 'co-schap van het jaar-verkiezing' voor 3 specialismen


De Medische Faculteitsvereniging Nijmegen en de Ko-Raad houden jaarlijkse de ‘Coschap van het Jaar'-verkiezing waarbij de beste coschappen van het jaar worden gekozen. Het Slingeland Ziekenhuis ontving dit jaar voor maar liefst drie specialismen de titel ‘beste Coschap’: Interne geneeskunde, gynaecologie én heelkunde. 


De co-assistenten vullen na ieder co-schap een enquête in. Daaruit worden per specialisatie drie ziekenhuizen met de beste resultaten genomineerd. Uit deze lijst worden de winnaars uiteindelijk gekozen.
In het Slingeland Ziekenhuis worden de co-assistenten actief bij de zorg op verpleegafdelingen, poliklinieken, operatiekamers, verloskamers en spoedeisende hulp betrokken om deze periode voor de co-assistent zo leerzaam mogelijk te maken. 

De co-assistenten hebben aangegeven dat er een open en toegankelijke sfeer heerst in het Slingeland Ziekenhuis. Ook de woonvoorziening in de vorm van het Co-huis en de gratis leenfietsen worden erg gewaardeerd. Daarnaast wordt de bibliotheek als prettige ruimte benoemd waar de studenten in alle rust kunnen studeren en zich kunnen voorbereiden. 
 
De opleiding van de toekomstig artsen binnen het Slingeland bestaat uit de training en vorming, met aandacht voor de probleemanalyse en het te volgen beleid bij ziektebeelden. De communicatie met de patiënt en de familie vormt hierbij een belangrijk aspect. Daarnaast is er veel aandacht voor de ontwikkeling van de co-assistent als persoon tot dokter en het vinden van een goede balans tussen werk en privé.  

Lees meer...

Van en naar het ziekenhuis tijdens de avondklok

Sinds zaterdag 23 januari geldt in heel Nederland een avondklok. Tussen 22.00 en 04.30 uur mag u niet de straat op zonder geldige reden. Wat betekent dit voor uw bezoek aan het ziekenhuis?

Lees meer...

Verscherpt toezicht Slingeland Ziekenhuis opgeheven

De Inspectie voor Gezondheidszorg en Jeugd heeft het Slingeland Ziekenhuis mondeling laten weten dat het in mei 2020 ingestelde verscherpt toezicht per direct wordt opgeheven. De destijds nog bestuurlijk gefuseerde Santiz ziekenhuizen (Slingeland Ziekenhuis en Streekziekenhuis Koningin Beatrix) werden vorig jaar onder verscherpt toezicht gesteld op het thema goed bestuur. Dit naar aanleiding van de ontstane onrust in relatie tot de bestuurlijke fusie.
 
Jeltje Schraverus, voorzitter van de Raad van Bestuur: “Binnen het Slingeland Ziekenhuis is alweer geruime tijd sprake van bestuurlijke rust en er wordt na de defusie met vertrouwen gekeken naar de toekomst. Wij hebben de Inspectie de afgelopen periode goed op de hoogte gehouden van de relevante ontwikkelingen. Het is prettig dat ook de Inspectie nu constateert dat de voorwaarden voor goed bestuur binnen het Slingeland Ziekenhuis weer hersteld zijn. Wij hebben verder altijd benadrukt dat de kwaliteit van zorg binnen het Slingeland Ziekenhuis nooit in het geding is geweest. Het Slingeland Ziekenhuis gaat dan ook onverkort verder met het leveren van goede zorg”.

Lees meer...

Wegwerkzaamheden aan de Europaweg: omleidingen vanaf 15 maart

De gemeente Doetinchem start met het verdubbelen van de rijstroken aan de Europaweg. Deze werkzaamheden starten op 15 maart en duren tot uiterlijk 23 juli 2021. Deze werkzaamheden leveren verkeershinder op en er gelden omleidingsroutes.
Wanneer u vanuit de richting van de A18/Dichteren komt, houdt u dan rekening met extra reistijd naar het Slingeland Ziekenhuis, zodat u op tijd op uw afspraak in het ziekenhuis kunt verschijnen.

Lees meer...

Vaccinatie van medisch hoog-risicogroepen start op 25 maart

Het ministerie van VWS heeft ziekenhuizen de opdracht gegeven om een selecte groep patiënten vervroegd te vaccineren. Het betreft patiënten met een sterk verhoogd risico op een ernstig beloop of overlijden door corona. Het Slingeland Ziekenhuis start op donderdag 25 maart met het vaccineren van de eerste groep patiënten.
 

Lees meer...

Nieuwe dialysehub in Ruurlo

In het centrum van Ruurlo is sinds 4 januari 2021 een dialysehub in gebruik. Een dialysehub is een ruimte op een locatie buiten het ziekenhuis waar dialysepatiënten gedialyseerd kunnen worden. In de dialysehub in Ruurlo kunnen twee patiënten tegelijk dialyseren. De dialysehub is ontstaan vanuit een samenwerking tussen het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem en dialysecentrum Dianet. Dianet is een expertisecentrum voor de behandeling van patiënten met chronische nierschade en is bijna in heel Nederland actief. De dialysehub maakt het voor patiënten in de regio Oost-Achterhoek mogelijk om dichter bij huis te dialyseren. Niet alleen is het dichter bij huis, maar de dialyses worden uitgevoerd in een ‘woonkamer’ omgeving.

Lees meer...

Vaatchirurgen Slingeland tot 1 juli door in SKB Winterswijk

De samenwerking op het gebied van vaatchirurgie tussen Slingeland Ziekenhuis en SKB Winterswijk stopt per 1 juli. Dat zijn de ziekenhuizen deze week overeengekomen. Tot die tijd kunnen patiënten bij hun huidige behandelaar terecht. Na 1 juli hebben patiënten de keuze om hun behandeling voort te zetten in het SKB of in het Slingeland Ziekenhuis. 
 

Lees meer...

Expositie kunstenaars in april en mei in Slingeland


In de maanden april en mei exposeren er weer nieuwe kunstenaars in het Slingeland Ziekenhuis. U bent van harte uitgenodigd om de verrassende exposities te komen bekijken als u in het ziekenhuis moet zijn.

Corrie Kortooms: Keramiek in de vitrines bij de centrale hal

Corrie (Doetinchem) werkt al vele jaren met klei. Het werk dat zij maakt is heel divers en kleurrijk. Niet zomaar een vaas of bekende vorm, maar altijd zelfbedachte bijzondere vormen. Zij past verschillende technieken toe om de vele mogelijkheden die klei biedt te gebruiken. Aan haar werk zitten grillige punten, luciferachtige uitsteeksels en draaiingen. Grapjes in klei gevat, vooral in kleinere, mooi afgewerkte objecten. www.cokodin.nl 
2021 Corrie Kortooms

Frida Boland: schilderijen in de gang bij poliklinieken begane grond

 Frida (Doetinchem) is altijd op zoek naar unieke identiteit en betekenis. Haar kunstwerken ontstaan uit haar fascinatie voor en aanzienlijke kennis van oude volkeren en culturen. Zij laat zich inspireren door voorbije en nog bestaande rituelen, objecten, religies en legenden van andere werelddelen. De onderwerpen kunnen heel divers zijn, van stillevens en landschappen tot oude culturen en spirituele schilderijen. Het werk draagt zowel bij aan haar eigen groei en ontwikkeling als aan die van anderen. www.ateliertara.nl
 2021 Frida Boland

Willeke Tjassens: Fotografie in de gang naar N0

Willeke (Duiven) fotografeert mensen op straat. Straatfotografie gebeurt vaak stiekem, maar Willeke voert als het kan liever gesprekken met de mensen die zij fotografeert en dit geeft vaak bijzondere verhalen. Dit kan zijn met een zwerver in New York die vroeger psycholoog is geweest of een fotomodel in een feloranje bontjas. Zij fotografeert mensen in Cuba, Roemenië, Egypte en New York, maar ook in Amsterdam en haar woonplaats Duiven. Fotograferen is haar passie, ook als er een keer een dag is zonder een goede foto gemaakt te hebben. www.willeketjassens.nl
2021 Willeke Tjassens

Lees meer...

Medezeggenschapsregeling Cliëntenraad ondertekend

Eind maart is de medezeggenschapsregeling voor de Cliëntenraad van het Slingeland Ziekenhuis ondertekend. De ondertekenaars zijn de Cliëntenraad, de Raad van Bestuur en het Medisch Specialistisch Coöperatief (in oprichting).
 
De ondertekening van de medezeggenschapsregeling is de officiële bezegeling van de samenwerking tussen de drie genoemde partijen. In de regeling is vastgelegd hoe de medezeggenschap van de Cliëntenraad wordt vormgegeven.
Het is wettelijk voorgeschreven dat ieder ziekenhuis en iedere medische staf een Cliëntenraad heeft. De wet geeft de vrije keuze of het ziekenhuis en de medisch specialisten ieder een eigen Cliëntenraad hebben of samen dezelfde Cliëntenraad. In het Slingeland Ziekenhuis is voor dat laatste gekozen.
 

Goede keuze

"Als Cliëntenraad denken wij dat een gezamenlijke Cliëntenraad een goede keuze is", zegt voorzitter Ria Schutte. "Het is praktisch en het levert minder bureaucratie op. Bovendien trekken de Raad van Bestuur en de medisch specialisten in dit ziekenhuis sterk samen op."
Chirurg Ton van Engelenburg, beoogd voorzitter van het Medisch Specialistisch Coöperatief (in oprichting), sluit zich hierbij aan. "Als medisch specialisten hebben we al eerder de beweging gemaakt om over te gaan van verschillende maatschappen naar één orgaan dat alle medisch specialisten in het ziekenhuis vertegenwoordigt, zowel de vrijgevestigde als de specialisten in loondienst. Het is niet meer dan vanzelfsprekend dat dit Medisch Specialistisch Coöperatief zich laat bijstaan door dezelfde Cliëntenraad als die van het ziekenhuis wanneer het gaat om de belangenbehartiging van onze patiënten. "
Jeltje Schraverus, interim voorzitter van de Raad van Bestuur: "Het is belangrijk dat er een goed functionerende Cliëntenraad is. Zoals we het nu hebben ingevuld, komt dit ten goede aan de efficiëntie en slagvaardigheid."
 

Advies en instemming

De Cliëntenraad van het Slingeland Ziekenhuis geeft gevraagd en ongevraagd advies aan de Raad van Bestuur en het Medisch Specialistisch Coöperatief. Dat betreft belangrijke onderwerpen, zoals zorgbeleid, kwaliteit, reorganisaties en fusies. Naast dit adviesrecht heeft de Cliëntenraad op onderdelen ook instemmingsrecht. Dit instemmingsrecht betekent dat de Cliëntenraad een voornemen van de Raad van Bestuur of het Medisch Specialistisch Coöperatief kan goedkeuren of afkeuren.
"Bij het adviseren en al dan niet instemmen, kijken wij als Cliëntenraad altijd of de belangen van patiënten voldoende meegenomen zijn. Of eigenlijk van alle inwoners van de Achterhoek, want voor ons betreft het ook de potentiële cliënten, dus wij trekken geen grens", zegt voorzitter Ria Schutte.
 

Lees meer...

Ton Hazekamp benoemd tot lid Raad van Bestuur

Per 12 april 2021 is de Raad van Bestuur van het Slingeland Ziekenhuis aangevuld met een 2e lid in de persoon van Ton Hazekamp. Samen met Jeltje Schraverus (voorzitter) vormt Ton Hazekamp de nu tweehoofdige Raad van Bestuur van het Slingeland Ziekenhuis.
 
Ton Hazekamp (59 jaar) is sinds medio 2020 bij het Slingeland Ziekenhuis werkzaam in de functie van manager finance a.i. en vervult een breed aansturende rol binnen de organisatie. Ook is hij nauw betrokken bij het nieuwbouwproces van het ziekenhuis. Voorheen is Ton Hazekamp onder meer bestuurder geweest bij de Pantein Zorggroep en heeft hij in verschillende algemene ziekenhuizen en een academisch centrum gewerkt in diverse financiële managementfuncties.
 
Hazekamp: 'Het Slingeland Ziekenhuis staat voor een aantal grote uitdagingen, onder meer op het gebied van vastgoed en financiën. Ik ben blij dat ik mij vanuit een bestuurlijke rol voor het ziekenhuis kan inzetten de komende periode, zodat we verder kunnen bouwen aan een sterk Slingeland Ziekenhuis'.
 
De Raad van Toezicht is verheugd met de benoeming van Ton Hazekamp. Eerder dit jaar is besloten dat er aanleiding bestond tot uitbreiding van de Raad van Bestuur met een bestuurder met een (meer) financieel / bedrijfskundig profiel en is de procedure gestart. Met Ton Hazekamp bleek het Slingeland Ziekenhuis de juiste kandidaat reeds in huis te hebben. Evenals bij de voorzitter betreft het een interim benoeming voor de periode tot het moment van aanstellen van de vaste bestuurder(s). De Raad van Toezicht feliciteert Ton Hazekamp met zijn benoeming en wenst hem veel succes in zijn nieuwe functie!

Lees meer...

Deel deze pagina: