Slingeland Ziekenhuis

Slingeland Nieuws

Goedkoop met de bus naar de poli

Vervoersmaatschappij Arriva 

Speciaal voor patiënten van de poliklinieken van het Slingeland Ziekenhuis biedt vervoersbedrijf Arriva een goedkoop buskaartje aan. Voor maar € 2,30 (per persoon) koopt u online een buskaartje waarmee u naar het ziekenhuis kunt reizen, zowel heen als terug. Dit kaartje betaalt u met iDEAL, waarna het naar uw e-mailadres wordt gestuurd en u het zelf kunt uitprinten. (Let op: u moet dus wel de beschikking hebben over een printer). U geeft zelf aan op welke datum u met het buskaartje naar het Slingeland Ziekenhuis wilt reizen. Het kaartje is geldig van maandag t/m vrijdag tussen 07.30 en 18.30 uur voor vrijwel alle* buslijnen van Arriva.

U kunt op de afbeelding hieronder klikken om uw buskaartje te kopen bij Arriva.

Als u vragen heeft over deze actie kunt u contact opnemen met de klantenservice van Arriva.
Tel.: 0800 - 023 25 45 (gratis).
* Het is niet mogelijk om met het Slingeland buskaartje te reizen met - lijn 73 (Enschede - Winterswijk) en op de trajecten Haaksbergen - Enschede / Doesburg - Arnhem. Ook is het niet mogelijk om het kaartje te gebruiken voor busdiensten die niet door Arriva worden verzorgd (zoals buurtbus).
Klik op deze afbeelding om uw buskaartje te kopen.

Lees meer...

Wordt uw behandeling in 2019 vergoed?

Kiest u voor een behandeling in het Slingeland Ziekenhuis, dan wilt u natuurlijk weten of uw behandeling wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. Uw vergoeding is afhankelijk van een aantal zaken:
 1. Heeft uw zorgverzekeraar een contract met het Slingeland Ziekenhuis en zijn daar nog voorwaarden aan verbonden?
 2. Welke polis heeft u gekozen?
 3. Hoe hoog is uw eigen risico?

Overzicht contracten 2019

In onderstaand overzicht geven wij de stand van zaken weer van de contracten die het Slingeland Ziekenhuis heeft afgesloten met zorgverzekeraars voor het jaar 2019.
 
2019 versie 6 Tabel contracteringen
 
Staat uw zorgverzekering er niet bij?
In de tabel hierboven staan alle grote verzekeraars genoemd. Elke grote zorgverzekeraar heeft weer een groot aantal verschillende benamingen voor kleinere verzekeringen, vaak met een geheel eigen naam en website. Staat uw verzekeraar hierboven niet genoemd, bekijk dan het overzicht van zorgverzekeringen van zorgwijzer.nl. Zo kunt u nagaan onder welke grote zorgverzekeraar uw zorgverzekering valt. 

Wat betekent het voor u?

Let op: zelfs als uw zorgverzekeraar een contract heeft met het ziekenhuis, kan het zijn dat bepaalde behandelingen niet worden vergoed. Pas vooral op met zogenaamde budgetpolissen. 

Geen contract

Heeft uw zorgverzekeraar geen contract met het Slingeland Ziekenhuis? Dan moet u waarschijnlijk zelf bijbetalen voor de zorg die wordt verleend. Elke zorgverzekeraar hanteert daarvoor andere regels.

Wel een contract

Als uw zorgverzekeraar een contract heeft met het Slingeland Ziekenhuis, is dat gunstig voor de vergoeding van eventuele zorg in het Slingeland Ziekenhuis in 2019. Behandelingen uit de basisverzekering worden in principe vergoed door uw zorgverzekeraar. Dit is mede afhankelijk van uw polisvoorwaarden en de hoogte van uw eigen risico. Neem daarom altijd contact op met uw zorgverzekeraar voordat u naar het ziekenhuis gaat om na te gaan welke voorwaarden voor u gelden.
 

Lees meer...

Minister Bruins bezocht het Slingeland Ziekenhuis

Op maandag 11 februari bracht minister Bruno Bruins voor Medische Zorg en Sport (VWS) een werkbezoek aan het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem, onderdeel van Santiz. De minister sprak met diverse vertegenwoordigers van beide ziekenhuizen, van partners in de zorgketen en van gemeenten en ondernemers in de regio (verenigd in de Achterhoek Board). Hij werd bijgepraat over gezamenlijke plannen om de gezondste regio van Nederland te worden. Geen woorden maar daden is daarbij het devies.
 

Lees meer...

Mijn Slingeland van kind toegankelijk vanaf 1 maart

Vanaf vrijdag 1 maart 2019 zal Mijn Slingeland ook opengesteld zijn voor kinderen en hun ouders. De dossierinformatie vanaf 29 september 2016 is inzichtelijk. 
Ouders (of pleegouders/voogd) die het wettelijk gezag hebben over het kind tot 16 jaar mogen, met in achtneming van de onderstaande regels, inloggen met de DigiD van het kind.
 • Is het kind jonger dan 12 jaar, dan geldt dat zij met de DigiD van het kind in kunnen loggen op Mijn Slingeland.
 • Is het kind tussen de 12 en 16 jaar, dan geldt dat met goedkeuring van het kind kan worden ingelogd op Mijn Slingeland. Het kind kijkt in dit geval mee en beslist ook mee.
 • Vanaf 16 jaar is het kind zelf eigenaar van zowel de DigiD als het medisch dossier. Deze kinderen kunnen zelf inloggen op Mijn Slingeland en hebben geen toestemming nodig van de ouders of voogd.   
Ouders zijn altijd zelf verantwoordelijk voor het juiste beheer van de DigiD van het kind en zij dienen dit onderling goed te regelen en af te stemmen. Specialisten en medewerkers dragen geen verantwoordelijkheid voor eventueel onjuist gebruik en beheer van de DigiD van het kind. Bij onjuist gebruik heeft het ziekenhuis de mogelijkheid de toegang tot Mijn Slingeland van het kind af te sluiten.

Wat is nodig

Om gebruik te kunnen maken van Mijn Slingeland is een computer of tablet met internetverbinding, een DigiD van het kind met sms-verificatie en een mobiele telefoon nodig (om de sms-code op te ontvangen). De DigiD met de extra sms-controle is aan te vragen via de website van DigiD

Lees meer...

Exposities in april en mei

In de maanden april en mei exposeren er weer verrassende kunstenaars in het Slingeland Ziekenhuis. U bent van harte uitgenodigd om de exposities te komen bekijken.


Maryan Bömer en Freddie Hooijmaaijer: sieraden in de vitrines bij de centrale hal

Maryan (Doetinchem) maakt een sieradenlijn die strak oogt met een sportieve noot. Door er een kleur of een onderbreking in te verwerken wordt het ontwerp verlevendigd. Naast het werken met zilver combineert zij dit ook met vele andere materialen.
Freddie (Doetinchem) maakt sieraden met vaak geometrische vormen. Zij laat zich inspireren door de dagelijkse dingen die zij dan vertaalt in strakke, soms ingewikkelde ontwerpen. In haar werk gebruikt zij meestal zilver, soms in combinatie met goud en stenen.
2019.sieraden


Willy van Houte: Foto's in de gang bij poliklinieken begane grond

Willy (Amsterdam) is gefascineerd door de betrokkenheid tussen mens en dier en de plaats die beide innemen in de natuur. Het erkennen van de kwaliteiten van alles wat leeft zorgt dat we niet vervreemden van elkaar. Achter de computer voegt ze beeldlagen van haar gemaakte foto’s samen, met haar gevoel als leidraad. Dierspirits zijn tot leven gekomen in haar werk. In andere foto’s blijft ruimte over voor de verbeelding en interpretatie van de waarnemer.
2019.willy van houte


Joop Klein Goldewijk: Schilderijen in de gang naar N0

Joop (Doetinchem) schildert met olieverf en met een eigen herkenbare stijl. De schilderijen die hij maakt zijn abstract en kleurrijk en met soms figuratieve elementen is het vaak vrolijk makend. Lichtstroken geven een suggestie van ronding of doorschijn en diepte. Mooi vormgegeven en gepositioneerde figuren geven een extra dimensie, maar ook voor de eigen verbeelding blijft genoeg ruimte. www.kladdergast.nl
2019.joop klein goldewijk

Fieke Jolink: Beelden in de Binnentuin

Fieke (Hummelo) heeft naast het tekenen en schilderen nog een grote passie, het driedimensionaal werken. De inspiratie haalt zij uit haar interesse in verschillende culturen, ideeën en denkbeelden van mensen. Daarnaast is de natuur een grote inspiratiebron. Het technische aspect, bijvoorbeeld wat gebeurt er met een vorm als je die sterk vergroot of hoe werk je met kleur, vindt zij intrigerend. Bezig zijn met handen en hoofd is wat zij graag doet.
www.project1art.nl
2019.fieke jolink

Lees meer...

Bijeenkomst over chronische lage rugklachten op 28 mei

Op dinsdag 28 mei is er in het Slingeland Ziekenhuis opnieuw een voorlichtingsavond over chronische lage rugklachten. Het betreft een herhaling van de bijeenkomst op 20 november 2018. De bijeenkomst is bedoeld voor mensen die al langere tijd (langer dan 3 maanden) klachten onder in de rug ervaren en willen weten welke behandelmogelijkheden er zijn of willen weten hoe zij het beste met de klachten kunnen omgaan. De voorlichting vindt plaats in het Auditorium van het Slingeland Ziekenhuis, van 19.30 tot 21.30 uur. De zaal is open vanaf 19.00 uur en de entree is gratis. Meldt u zich uiterlijk maandag 27 mei aan via www.slingeland.nl/evenementen. Telefonisch aanmelden kan via (0314) 32 96 37.

Lees meer...

Nieuwe vormgeving voor Mijn Slingeland

Vanaf donderdag 9 mei zal het zorgportaal Mijn Slingeland een andere uitstraling hebben. De inrichting van Mijn Slingeland is na de aanpassing rustiger en eenvoudiger geworden. Alle functies binnen het zorgportaal blijven behouden.

Mijn Slingeland is de persoonlijke omgeving waar patiënten kunnen inloggen om:
 • hun medisch dossier te bekijken;
 • uitslagen van onderzoeken te zien;
 • het afsprakenoverzicht te bekijken en afspraken te plannen;
 • vragenlijsten digitaal kunnen invullen en verzenden;
 • contact hebben met een zorgverlener via e-consult.
In de loop van dit jaar zal Mijn Slingeland nog een uitbreiding van de functionaliteiten krijgen.

Afbeelding: Startpagina van zorgportaal Mijn Slingeland in de nieuwe vormgeving
Startpagina Mijn Slingeland in nieuwe vormgeving

Lees meer...

Deel deze pagina: