Slingeland Ziekenhuis

Slingeland Nieuws

Goedkoop met de bus naar de poli

Vervoersmaatschappij Arriva 

Speciaal voor patiënten van de poliklinieken van het Slingeland Ziekenhuis biedt vervoersbedrijf Arriva een goedkoop buskaartje aan. Voor maar € 2,30 (per persoon) koopt u online een buskaartje waarmee u naar het ziekenhuis kunt reizen, zowel heen als terug. Dit kaartje betaalt u met iDEAL, waarna het naar uw e-mailadres wordt gestuurd en u het zelf kunt uitprinten. (Let op: u moet dus wel de beschikking hebben over een printer). U geeft zelf aan op welke datum u met het buskaartje naar het Slingeland Ziekenhuis wilt reizen. Het kaartje is geldig van maandag t/m vrijdag tussen 07.30 en 18.30 uur voor vrijwel alle* buslijnen van Arriva.

U kunt op de afbeelding hieronder klikken om uw buskaartje te kopen bij Arriva.

Als u vragen heeft over deze actie kunt u contact opnemen met de klantenservice van Arriva.
Tel.: 0800 - 023 25 45 (gratis).
* Het is niet mogelijk om met het Slingeland buskaartje te reizen met - lijn 73 (Enschede - Winterswijk) en op de trajecten Haaksbergen - Enschede / Doesburg - Arnhem. Ook is het niet mogelijk om het kaartje te gebruiken voor busdiensten die niet door Arriva worden verzorgd (zoals buurtbus).
Klik op deze afbeelding om uw buskaartje te kopen.

Lees meer...

Wordt uw behandeling in 2019 vergoed?

Kiest u voor een behandeling in het Slingeland Ziekenhuis, dan wilt u natuurlijk weten of uw behandeling wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. Uw vergoeding is afhankelijk van een aantal zaken:
 1. Heeft uw zorgverzekeraar een contract met het Slingeland Ziekenhuis en zijn daar nog voorwaarden aan verbonden?
 2. Welke polis heeft u gekozen?
 3. Hoe hoog is uw eigen risico?

Overzicht contracten 2019

In onderstaand overzicht geven wij de stand van zaken weer van de contracten die het Slingeland Ziekenhuis heeft afgesloten met zorgverzekeraars voor het jaar 2019.
 
2019 versie 6 Tabel contracteringen
 
Staat uw zorgverzekering er niet bij?
In de tabel hierboven staan alle grote verzekeraars genoemd. Elke grote zorgverzekeraar heeft weer een groot aantal verschillende benamingen voor kleinere verzekeringen, vaak met een geheel eigen naam en website. Staat uw verzekeraar hierboven niet genoemd, bekijk dan het overzicht van zorgverzekeringen van zorgwijzer.nl. Zo kunt u nagaan onder welke grote zorgverzekeraar uw zorgverzekering valt. 

Wat betekent het voor u?

Let op: zelfs als uw zorgverzekeraar een contract heeft met het ziekenhuis, kan het zijn dat bepaalde behandelingen niet worden vergoed. Pas vooral op met zogenaamde budgetpolissen. 

Geen contract

Heeft uw zorgverzekeraar geen contract met het Slingeland Ziekenhuis? Dan moet u waarschijnlijk zelf bijbetalen voor de zorg die wordt verleend. Elke zorgverzekeraar hanteert daarvoor andere regels.

Wel een contract

Als uw zorgverzekeraar een contract heeft met het Slingeland Ziekenhuis, is dat gunstig voor de vergoeding van eventuele zorg in het Slingeland Ziekenhuis in 2019. Behandelingen uit de basisverzekering worden in principe vergoed door uw zorgverzekeraar. Dit is mede afhankelijk van uw polisvoorwaarden en de hoogte van uw eigen risico. Neem daarom altijd contact op met uw zorgverzekeraar voordat u naar het ziekenhuis gaat om na te gaan welke voorwaarden voor u gelden.
 

Lees meer...

Mijn Slingeland van kind toegankelijk sinds 1 maart

Vanaf vrijdag 1 maart 2019 zal Mijn Slingeland ook opengesteld zijn voor kinderen en hun ouders. De dossierinformatie vanaf 29 september 2016 is inzichtelijk. 
Ouders (of pleegouders/voogd) die het wettelijk gezag hebben over het kind tot 16 jaar mogen, met in achtneming van de onderstaande regels, inloggen met de DigiD van het kind.
 • Is het kind jonger dan 12 jaar, dan geldt dat zij met de DigiD van het kind in kunnen loggen op Mijn Slingeland.
 • Is het kind tussen de 12 en 16 jaar, dan geldt dat met goedkeuring van het kind kan worden ingelogd op Mijn Slingeland. Het kind kijkt in dit geval mee en beslist ook mee.
 • Vanaf 16 jaar is het kind zelf eigenaar van zowel de DigiD als het medisch dossier. Deze kinderen kunnen zelf inloggen op Mijn Slingeland en hebben geen toestemming nodig van de ouders of voogd.   
Ouders zijn altijd zelf verantwoordelijk voor het juiste beheer van de DigiD van het kind en zij dienen dit onderling goed te regelen en af te stemmen. Specialisten en medewerkers dragen geen verantwoordelijkheid voor eventueel onjuist gebruik en beheer van de DigiD van het kind. Bij onjuist gebruik heeft het ziekenhuis de mogelijkheid de toegang tot Mijn Slingeland van het kind af te sluiten.

Wat is nodig

Om gebruik te kunnen maken van Mijn Slingeland is een computer of tablet met internetverbinding, een DigiD van het kind met sms-verificatie en een mobiele telefoon nodig (om de sms-code op te ontvangen). De DigiD met de extra sms-controle is aan te vragen via de website van DigiD

Lees meer...

Nieuwe vormgeving voor Mijn Slingeland

Vanaf donderdag 9 mei zal het zorgportaal Mijn Slingeland een andere uitstraling hebben. De inrichting van Mijn Slingeland is na de aanpassing rustiger en eenvoudiger geworden. Alle functies binnen het zorgportaal blijven behouden.

Mijn Slingeland is de persoonlijke omgeving waar patiënten kunnen inloggen om:
 • hun medisch dossier te bekijken;
 • uitslagen van onderzoeken te zien;
 • het afsprakenoverzicht te bekijken en afspraken te plannen;
 • vragenlijsten digitaal kunnen invullen en verzenden;
 • contact hebben met een zorgverlener via e-consult.
In de loop van dit jaar zal Mijn Slingeland nog een uitbreiding van de functionaliteiten krijgen.

Afbeelding: Startpagina van zorgportaal Mijn Slingeland in de nieuwe vormgeving
Startpagina Mijn Slingeland in nieuwe vormgeving

Lees meer...

Slingeland beste Co-schap Gynaecologie 2018

Op woensdag 5 juni is door de Medische Faculteitsvereniging Nijmegen en de Ko-Raad de jaarlijkse ‘Coschap van het Jaar-verkiezing’ gehouden. Bij deze verkiezingen werden de beste coschappen van het jaar 2018 gekozen. Het Slingeland Ziekenhuis ontving de titel ‘beste Coschap Gynaecologie 2018’. Santiz-locatie Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) is uitgeroepen tot ‘beste Coschap Kindergeneeskunde 2018’. 

De co-assistenten vullen na ieder coschap een enquête in. Daaruit worden per specialisatie drie ziekenhuizen met de beste resultaten genomineerd. Uit deze lijst worden de winnaars uiteindelijk gekozen.
Gynaecoloog Isabel Geerinckx, werkzaam in het Slingeland Ziekenhuis, is trots: “We zijn heel blij met de positieve waardering van onze co-assistenten. In ons ziekenhuis werken we veel samen om opleidingen zo interessant mogelijk te maken. De co-assistenten betrekken we daarom actief bij de zorg op verpleegafdelingen, poliklinieken, verloskamers, operatiekamers en de Spoedeisende Hulp. Co-assistenten hebben veel patiëntencontact en dat waarderen zij. Daarnaast krijgen ze de ruimte om zelf hun tijd in te delen en in te vullen. Zo zijn ze zelf in de lead om hun coschap zo leerzaam mogelijk te maken. We zijn ook heel blij dat de co-assistenten de sfeer in onze ziekenhuizen ervaren als prettig, open en gastvrij!"

Gilbert te Grotenhuis, werkzaam als co-assistent Kindergeneeskunde in het SKB: “Bij de start van mijn coschap werd ik goed opgevangen. Het was duidelijk wat er van mij werd verwacht en wat ik van de kinderartsen mag verwachten. Het onderwijs is erg persoonlijk en sluit goed aan op datgene wat ik wil leren. De een-op-een begeleiding maakt het coschap erg leerzaam”. Dirk Gieling, tevens werkzaam als co-assistent Kindergeneeskunde in het SKB, voegt hieraan toe: “De kleine vakgroep zorgt voor een gemoedelijke dynamiek, wat resulteert in een veilige leeromgeving. Er is individuele aandacht voor de eigenschappen die je succesvol maken als dokter en als mens.”

De opleidingen binnen Santiz bestaat uit de training en vorming van de toekomstige arts, met aandacht voor de probleemanalyse en het te volgen beleid bij ziektebeelden. De communicatie met de patiënt en de familie vormt hierbij een belangrijk aspect. Daarnaast is er veel aandacht de voor de ontwikkeling van co-assistenten als persoon tot dokter en het vinden van een goede balans tussen werk en privé.  

Lees meer...

Expositie Toon je Talent tot september 2019

Van dinsdag 18 juni 2019 tot zaterdag 29 september 2019 wordt door de kunstcommissie van het Slingeland Ziekenhuis voor de derde keer de personeelsexpositie “Toon je Talent” georganiseerd. 
Toon je Talent is een expositie waar medewerkers en oud-medewerkers van het Slingeland Ziekenhuis en het Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk, hun artistieke talenten kunnen tonen.
De exposities zijn te zien in de gang van de poliklinieken op de begane grond (route 32 t/m 42), de gang bij het personeelsrestaurant richting N0 op de begane grond, de vitrines in de centrale hal en de binnentuin bij het bezoekersrestaurant. 
Door het veelzijdig kunstzinnig talent worden werken getoond in de schilderkunst, tekenkunst, fotografie, circulaire kunst, beeldhouwen en zelf ontworpen en gemaakte sieraden.
 
De officiële opening van de personeelsexpositie vindt plaats op dinsdag 18 juni om 16.00 uur in de binnentuin van het Slingeland Ziekenhuis en namens de kunstcommissie is iedereen van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.
 

Lees meer...

Nieuw MRI via opening in dak naar binnen getakeld

De afdeling Radiologie heeft een van de MRI-scanners vervangen door een moderner apparaat voorzien van de nieuwste technieken. Dat was een zorgvuldig geplande en spectaculaire procedure. De enige mogelijkheid om het oude apparaat weg te halen en het nieuwe neer te zetten was om deze met behulp van een enorme kraan door een gat in het dak te takelen. 
Beveiligers hebben de veiligheid van patienten, medewerkers en bezoekers tijdens het hijsen zorgvuldig bewaakt.

Waarom een nieuwe MRI-scanner?

De nieuwe MRI-scanner is voorzien van de nieuwste technologie. Daardoor is hij sneller en heeft hij een nóg betere beeldkwaliteit. Het nieuwe apparaat is voorzien van een 70 cm grote opening, waardoor hij uitermate geschikt is voor claustrofobische patiënten en voor mensen met een breed postuur. 
De onderzoeksduur zal iets korter zijn dan voorheen. Een patiënt hoeft minder lang achtereen stil te liggen. De nieuwe MRI-scanner heeft namelijk meer mogelijkheden om bewegingen te corrigeren, waardoor iemand bij bepaalde onderzoeken zelfs de adem niet meer hoeft in te houden. Denk  bij bewegingen ook aan het kloppen van het hart tijdens de vele hart-scans, die op deze scanner gemaakt worden samen met de cardiologen. Niet ieder ziekenhuis kan deze scans aanbieden.

Korte wachttijden

Doordat de nieuwe MRI-scanner sneller is, kunnen we ook meer patiënten helpen. De afdeling staat in de regio bekend om de korte wachttijden  voor MRI's en dat willen we graag zo houden.
Zodra de nieuwe MRI helemaal operationeel is, naar verwachting begin augustus, kan de tijdelijke piek in de wachttijd snel worden weggewerkt. Ondertussen draait de andere MRI overuren en werken de laboranten ook in de avonduren om patiënten van dienst te kunnen zijn.


Nieuw MRI door dak juni 2019.1


Lees meer...

Wegwerkzaamheden Liemersweg in Doetinchem

Tot en met eind november 2019 zijn er wegwerkzaamheden aan de Liemersweg in Doetinchem. Deze werkzaamheden kunnen voor vertraging zorgen als u naar het ziekenhuis komt. Ook op andere wegen in Doetinchem kan het drukker zijn dan normaal. Wij raden u aan iets meer tijd voor uw reis te nemen zodat u op tijd op uw afspraak in het ziekenhuis kunt verschijnen.
 

Lees meer...

Geen shuttle-service op vrijdag 20 september

Op vrijdag 20 september zal er de gehele dag geen shuttle rijden op het parkeerterrein van het Slingeland Ziekenhuis.
Maandag 23 september wordt de Shuttle service, zoals gebruikelijk, weer aangeboden vanaf 8:30 uur.

Lees meer...

VRE-bacterie aangetroffen

In het Slingeland Ziekenhuis is de VRE-bacterie (de Vancomycine Resistente Enterokok) aangetroffen. Enterokokken zijn bacteriën die bij iedereen voorkomen in de darmen. De VRE-bacterie is een enterokok die niet gevoelig is voor behandeling met antibiotica die gewoonlijk worden voorgeschreven. Voor gezonde mensen is de VRE-bacterie niet ziekmakend. Bij mensen met een sterk verminderde weerstand kan de VRE-bacterie leiden tot een infectie.

Om de situatie binnen het ziekenhuis goed in kaart te brengen, zijn de afgelopen dagen de patiënten van meerdere verpleegafdelingen getest op de aanwezigheid van de VRE-bacterie. De betrokken patiënten worden geïnformeerd over de situatie en de onderzoeken naar de VRE-bacterie. Patiënten bij wie de VRE-bacterie is aangetroffen zijn hierover geïnformeerd.
 
Om verspreiding te voorkomen neemt het Slingeland Ziekenhuis voorzorgsmaatregelen.
De verspreiding van enterokokken vindt plaats vanuit de darm; voornamelijk via de handen en voorwerpen in de omgeving (zoals een toiletbril, deurklink, bed en kraan).
Voor patiënten en bezoekers is handhygiëne van belang: na het toiletbezoek de handen goed wassen met water en zeep. En bij het verlaten van een patiëntenkamer de handen desinfecteren met handalcohol.

Meer informatie

Zie: Veelgestelde vragen over de VRE-bacterie

Voor meer informatie kunt u terecht bij de afdeling Hygiëne en Infectiepreventie: e-mail: vre@slingeland.nl

 Lees meer...

Deel deze pagina: