Slingeland Ziekenhuis

Slingeland Nieuws

Goedkoop met de bus naar de poli

Vervoersmaatschappij Arriva 

Speciaal voor patiënten van de poliklinieken van het Slingeland Ziekenhuis biedt vervoersbedrijf Arriva een goedkoop buskaartje aan. Voor maar € 2,30 (per persoon) koopt u online een buskaartje waarmee u naar het ziekenhuis kunt reizen, zowel heen als terug. Dit kaartje betaalt u met iDEAL, waarna het naar uw e-mailadres wordt gestuurd en u het zelf kunt uitprinten. (Let op: u moet dus wel de beschikking hebben over een printer). U geeft zelf aan op welke datum u met het buskaartje naar het Slingeland Ziekenhuis wilt reizen. Het kaartje is geldig van maandag t/m vrijdag tussen 07.30 en 18.30 uur voor vrijwel alle* buslijnen van Arriva.

U kunt op de afbeelding hieronder klikken om uw buskaartje te kopen bij Arriva.

Als u vragen heeft over deze actie kunt u contact opnemen met de klantenservice van Arriva.
Tel.: 0800 - 023 25 45 (gratis).
* Het is niet mogelijk om met het Slingeland buskaartje te reizen met - lijn 73 (Enschede - Winterswijk) en op de trajecten Haaksbergen - Enschede / Doesburg - Arnhem. Ook is het niet mogelijk om het kaartje te gebruiken voor busdiensten die niet door Arriva worden verzorgd (zoals buurtbus).
Klik op deze afbeelding om uw buskaartje te kopen.

Lees meer...

Slingeland beste Co-schap Gynaecologie 2018

Op woensdag 5 juni is door de Medische Faculteitsvereniging Nijmegen en de Ko-Raad de jaarlijkse ‘Coschap van het Jaar-verkiezing’ gehouden. Bij deze verkiezingen werden de beste coschappen van het jaar 2018 gekozen. Het Slingeland Ziekenhuis ontving de titel ‘beste Coschap Gynaecologie 2018’. Santiz-locatie Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) is uitgeroepen tot ‘beste Coschap Kindergeneeskunde 2018’. 

De co-assistenten vullen na ieder coschap een enquête in. Daaruit worden per specialisatie drie ziekenhuizen met de beste resultaten genomineerd. Uit deze lijst worden de winnaars uiteindelijk gekozen.
Gynaecoloog Isabel Geerinckx, werkzaam in het Slingeland Ziekenhuis, is trots: “We zijn heel blij met de positieve waardering van onze co-assistenten. In ons ziekenhuis werken we veel samen om opleidingen zo interessant mogelijk te maken. De co-assistenten betrekken we daarom actief bij de zorg op verpleegafdelingen, poliklinieken, verloskamers, operatiekamers en de Spoedeisende Hulp. Co-assistenten hebben veel patiëntencontact en dat waarderen zij. Daarnaast krijgen ze de ruimte om zelf hun tijd in te delen en in te vullen. Zo zijn ze zelf in de lead om hun coschap zo leerzaam mogelijk te maken. We zijn ook heel blij dat de co-assistenten de sfeer in onze ziekenhuizen ervaren als prettig, open en gastvrij!"

Gilbert te Grotenhuis, werkzaam als co-assistent Kindergeneeskunde in het SKB: “Bij de start van mijn coschap werd ik goed opgevangen. Het was duidelijk wat er van mij werd verwacht en wat ik van de kinderartsen mag verwachten. Het onderwijs is erg persoonlijk en sluit goed aan op datgene wat ik wil leren. De een-op-een begeleiding maakt het coschap erg leerzaam”. Dirk Gieling, tevens werkzaam als co-assistent Kindergeneeskunde in het SKB, voegt hieraan toe: “De kleine vakgroep zorgt voor een gemoedelijke dynamiek, wat resulteert in een veilige leeromgeving. Er is individuele aandacht voor de eigenschappen die je succesvol maken als dokter en als mens.”

De opleidingen binnen Santiz bestaat uit de training en vorming van de toekomstige arts, met aandacht voor de probleemanalyse en het te volgen beleid bij ziektebeelden. De communicatie met de patiënt en de familie vormt hierbij een belangrijk aspect. Daarnaast is er veel aandacht de voor de ontwikkeling van co-assistenten als persoon tot dokter en het vinden van een goede balans tussen werk en privé.  

Lees meer...

Expositie oktober en november 2019


In de maanden oktober en november exposeren er weer verrassende kunstenaars in het Slingeland Ziekenhuis. U bent van harte uitgenodigd om de exposities te komen bekijken.
2019-september

Annie Elissen-Groot Tjooitink: Schilderijen in de gang bij poliklinieken begane grond

Annie (Brummen) heeft als inspiratie “de schoonheid van het alledaagse”. Het tot uitdrukking laten komen van de verschillende karakters in zowel mens als dier boeit haar al jaren. Na eerst veel te hebben geaquarelleerd werkt zij nu hoofdzakelijk met acryl. Haar veelzijdigheid komt naast de drang om te scheppen ook voort uit het feit dat ze weigert zich in een hokje te laten duwen. Heb lef om dingen te laten gebeuren. Kunst mag vrolijk en lichtvoetig zijn, je mag er blij van worden. www.annie.elissen.com

Ans Lanenhof: keramiek in de vitrines bij de centrale hal

Ans (Doetinchem) heeft een voorliefde voor boetseren en werkt in haar atelier aan het ontstaan van organische vormen. Zij vormt de objecten uit stroken klei die na aanbrengen van de glazuren vaak meerdere keren worden gestookt voor het verkrijgen van krachtige kleuren. Ook gebruikt ze engobes (kleislib met kleur) en pigmenten. Al het werk wordt zonder draaischijf opgebouwd waarbij ze een eigen handschrift in klei heeft ontwikkeld. Emoties vormen hierbij een grote inspiratiebron. www.anpalante.com 

Gerda Hüsken: Schilderijen in de gang naar N0 

Gerda (Vorden) was al op jonge leeftijd bezig met tekenen en schilderen en heeft zich autodidact ontwikkeld. Intuïtief en mystiek tekenen en schilderen is voor haar een innerlijke uitingsvorm. Vooral realistische en natuurlijke onderwerpen zoals mens, dier, landschap en stillevens geven haar grote voldoening. Momenteel werkt ze veel met aquarelverf en heeft hier een eigen stijl in ontwikkeld, letterlijk “tekenen met verf”. Elk schilderij is voor haar weer een uitdaging om te maken.
 

 

 

 

 

 
Lees meer...

Slingeland en SKB zoeken samenwerking met bibliotheken Achterhoek

Vanaf oktober organiseren het Slingeland Ziekenhuis en het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk in samenwerking met de bibliotheken in de Achterhoek de inloopsessies “uw digitale medisch dossier, hoe werkt het?”. De gratis inloopsessies zijn speciaal voor de inwoners van de Achterhoek die alles willen weten over de patiëntportalen Mijn slingeland en Mijn SKB. 

‘Uw digitale medisch dossier, hoe werkt het?’

Tijdens de inloopsessie kunnen geïnteresseerden binnenlopen met al hun vragen over het patiëntportaal. Er wordt uitleg gegeven: hoe werkt het inloggen, hoe ziet het portaal eruit, waar staat wat en waarom is het interessant om gebruik te blijven maken van de portalen? Iedereen is welkom, jong en oud. Bovendien is de workshop gratis.

Data

Woensdag 13 november14.00 - 17.00 uurWehl
Donderdag 14 november10.00 - 13.00 uurAalten
Vrijdag 22 november10.00 - 13.00 uurBorculo
Donderdag 28 november10.00 - 13.00 uurZelhem
Donderdag 28 november14.00 - 17.00 uurVorden
Vrijdag 29 november10.00 - 13.00 uurRuurlo
Dinsdag 3 december14.00 - 17.00 uurVarsseveld
Maandag 9 december14.00 - 17.00 uurGendringen
Vrijdag 13 december10.00 - 13.00 uurNeede
 

Lees meer...

Aangekondigde CAO-acties 20 november in ziekenhuizen Santiz

De vakbonden roepen op tot een landelijke staking in ziekenhuizen op woensdag 20 november. Het actiecomité binnen Santiz (Slingeland Ziekenhuis en Streekziekenhuis Koningin Beatrix) heeft aangegeven deel te nemen aan deze actie. Op dit moment is nog niet duidelijk in welke vorm dit zal zijn en welke afdelingen hieraan meedoen. Zodra hier meer duidelijkheid over is, volgt meer informatie. 
Ook tijdens de acties in de ziekenhuizen blijven de veiligheid van patiënten en de kwaliteit van zorg gewaarborgd.

Persoonlijke bericht

Mocht geplande zorg in onze ziekenhuizen als gevolg van deze actie niet doorgaan dan worden betrokken patiënten daar persoonlijk van op de hoogte gebracht, zodra dit duidelijk is. Ook wordt dan zo spoedig mogelijk een nieuwe afspraak gepland. 

Nieuwe cao

Santiz vindt goede afspraken over arbeidsvoorwaarden belangrijk voor haar medewerkers die zich dag en nacht inzetten voor onze patiënten. Helaas hebben de vakbonden en de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen nog geen overeenstemming bereikt over de nieuwe CAO.

Lees meer...

Informatiebijeenkomst over de relatie tussen diabetes en hart- en vaatziekten

Op dinsdag 26 november is er in het Slingeland Ziekenhuis een voorlichtingsbijeenkomst over diabetes en hart- en vaatziekten. De bijeenkomst wordt georganiseerd in samenwerking met patiëntenvereniging Harteraad.

Programma

Na de opening van patiëntenvereniging Harteraad vertelt internist-endocrinoloog Alexandra Mulder over de relatie tussen diabetes en hart- en vaatproblemen. Jolanda Geessink, verpleegkundig specialist diabeteszorg, gaat vervolgens in op het voorkomen en signaleren van hart- en vaatproblemen bij diabetes. Tot slot vertelt Sanne Mooij, verpleegkundig specialist vaatchirurgie, over de mogelijke gevolgen van hart- en vaatproblemen bij diabetes, zoals voetproblemen en etalagebenen. Na de pauze is er is voldoende gelegenheid om vragen te stellen. Harteraad is aanwezig met een stand.

Waar, wanneer en aanmelden

De voorlichtingsbijeenkomst vindt plaats in het Auditorium van het Slingeland Ziekenhuis, van 19.30 tot 21.30 uur. De zaal is open vanaf 19.00 uur en de entree is gratis. Aanmelden is verplicht en kan tot uiterlijk maandag 25 november via www.slingeland.nl/evenementen. Telefonisch aanmelden kan via (0314) 32 96 37.
Lees meer...

Slingeland op 6e plaats in Ziekenhuis Top 100, SKB behaalt 20e plaats

Het Slingeland Ziekenhuis is voor 2019 op de zesde plaats geëindigd van de algemene en streekziekenhuizen in de Ziekenhuis Top100. Dit is de jaarlijkse ranglijst die het Algemeen Dagblad publiceert. Het Streekziekenhuis Koningin Beatrix staat op plaats 20. In totaal zijn 40 algemene ziekenhuizen in het onderzoek meegenomen.

De Ziekenhuis Top 100 van dit jaar kent twee winnaars: het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch en het Beatrixziekenhuis in Gorinchem. Voor de zestiende keer heeft deze krant de Nederlandse ziekenhuizen beoordeeld. De Ziekenhuis Top 100 is opgebouwd uit 33 criteria, verdeeld over zes thema’s: verpleging, medicatie, operaties, oncologie, hart en vaten en opname. Het Slingeland scoort goed op het thema operaties, het SKB haalt veel punten binnen met medicatie.

De gehele lijst is hier te vinden. 

Lees meer...

Wordt uw behandeling in 2020 vergoed?

 
Kiest u voor een behandeling in het Slingeland Ziekenhuis, dan wilt u natuurlijk weten of uw behandeling wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. Uw vergoeding is afhankelijk van een aantal zaken:
  1. Heeft uw zorgverzekeraar een contract met het Slingeland Ziekenhuis en zijn daar nog voorwaarden aan verbonden?
  2. Welke polis heeft u gekozen?
  3. Hoe hoog is uw eigen risico?

Overzicht contracten 2020

In onderstaand overzicht geven wij de stand van zaken weer van de contracten die het Slingeland Ziekenhuis heeft afgesloten met zorgverzekeraars voor het jaar 2020.
 
Tabel zorgverzekeringen 12 november 2020 versie 1
 
Staat uw zorgverzekering er niet bij?
In de tabel hierboven staan alle grote verzekeraars genoemd. Elke grote zorgverzekeraar heeft weer een groot aantal verschillende benamingen voor kleinere verzekeringen, vaak met een geheel eigen naam en website. Staat uw verzekeraar hierboven niet genoemd, bekijk dan het overzicht van zorgverzekeringen van zorgwijzer.nl. Zo kunt u nagaan onder welke grote zorgverzekeraar uw zorgverzekering valt. 

Wat betekent het voor u?

Let op: zelfs als uw zorgverzekeraar een contract heeft met het ziekenhuis, kan het zijn dat bepaalde behandelingen niet worden vergoed. Pas vooral op met zogenaamde budgetpolissen. 

Geen contract

Heeft uw zorgverzekeraar geen contract met het Slingeland Ziekenhuis? Dan moet u waarschijnlijk zelf bijbetalen voor de zorg die wordt verleend. Elke zorgverzekeraar hanteert daarvoor andere regels.

Wel een contract

Als uw zorgverzekeraar een contract heeft met het Slingeland Ziekenhuis, is dat gunstig voor de vergoeding van eventuele zorg in het Slingeland Ziekenhuis in 2020. Behandelingen uit de basisverzekering worden in principe vergoed door uw zorgverzekeraar. Dit is mede afhankelijk van uw polisvoorwaarden en de hoogte van uw eigen risico. Neem daarom altijd contact op met uw zorgverzekeraar voordat u naar het ziekenhuis gaat om na te gaan welke voorwaarden voor u gelden.

Lees meer...

Deel deze pagina: