Slingeland Ziekenhuis

Slingeland Nieuws

Goedkoop met de bus naar de poli

Vervoersmaatschappij Arriva 

Speciaal voor patiënten van de poliklinieken van het Slingeland Ziekenhuis biedt vervoersbedrijf Arriva een goedkoop buskaartje aan. Voor maar € 2,30 (per persoon) koopt u online een buskaartje waarmee u naar het ziekenhuis kunt reizen, zowel heen als terug. Dit kaartje betaalt u met iDEAL, waarna het naar uw e-mailadres wordt gestuurd en u het zelf kunt uitprinten. (Let op: u moet dus wel de beschikking hebben over een printer). U geeft zelf aan op welke datum u met het buskaartje naar het Slingeland Ziekenhuis wilt reizen. Het kaartje is geldig van maandag t/m vrijdag tussen 07.30 en 18.30 uur voor vrijwel alle* buslijnen van Arriva.

U kunt op de afbeelding hieronder klikken om uw buskaartje te kopen bij Arriva.

Als u vragen heeft over deze actie kunt u contact opnemen met de klantenservice van Arriva.
Tel.: 0800 - 023 25 45 (gratis).
* Het is niet mogelijk om met het Slingeland buskaartje te reizen met - lijn 73 (Enschede - Winterswijk) en op de trajecten Haaksbergen - Enschede / Doesburg - Arnhem. Ook is het niet mogelijk om het kaartje te gebruiken voor busdiensten die niet door Arriva worden verzorgd (zoals buurtbus).
Klik op deze afbeelding om uw buskaartje te kopen.

Lees meer...

Nieuw kenniscentrum voor Reumatologie

Vanaf dinsdag 28 augustus 2018 staat het nieuwe Kenniscentrum Reumatologie online: https://reumatologie.slingeland.nl
Dit is het 15e kenniscentrum dat het Slingeland Ziekenhuis heeft ontwikkeld. Aangezien de vakgroep Reumatologie locatie-overstijgend werkt, heeft de informatie betrekking op beide locaties van Santiz: het Slingeland Ziekenhuis en het Streekziekenhuis Koningin Beatrix.
In het dit kenniscentrum vindt u uitgebreide informatie over reumatische ziekten en aandoeningen. Er staan relevante onderzoeken en behandelingen beschreven. U leest over de gang van zaken op de polikliniek en nuttige website’s voor reumapatiënten. Ook zijn de profielen van de reumatologen en reumaconsulenten te vinden.
 
Het Slingeland Ziekenhuis is gestart met de ontwikkeling van de kenniscentra vanuit de gedachte een open en transparant ziekenhuis te willen zijn. Kennisdeling is daarbij een belangrijk uitgangspunt. Door de kennis van onze professionals online beschikbaar te stellen, voorzien we patiënten van toegankelijke en begrijpelijke informatie. Het biedt houvast in de enorme hoeveelheid informatie die het internet biedt.

afbeelding kenniscentrum

Lees meer...

Wordt uw behandeling in 2019 vergoed?

Kiest u voor een behandeling in het Slingeland Ziekenhuis, dan wilt u natuurlijk weten of uw behandeling wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. Uw vergoeding is afhankelijk van een aantal zaken:
  1. Heeft uw zorgverzekeraar een contract met het Slingeland Ziekenhuis en zijn daar nog voorwaarden aan verbonden?
  2. Welke polis heeft u gekozen?
  3. Hoe hoog is uw eigen risico?

Overzicht contracten 2019

In onderstaand overzicht geven wij de stand van zaken weer van de contracten die het Slingeland Ziekenhuis heeft afgesloten met zorgverzekeraars voor het jaar 2019.
 
2019 versie 6 Tabel contracteringen
 
Staat uw zorgverzekering er niet bij?
In de tabel hierboven staan alle grote verzekeraars genoemd. Elke grote zorgverzekeraar heeft weer een groot aantal verschillende benamingen voor kleinere verzekeringen, vaak met een geheel eigen naam en website. Staat uw verzekeraar hierboven niet genoemd, bekijk dan het overzicht van zorgverzekeringen van zorgwijzer.nl. Zo kunt u nagaan onder welke grote zorgverzekeraar uw zorgverzekering valt. 

Wat betekent het voor u?

Let op: zelfs als uw zorgverzekeraar een contract heeft met het ziekenhuis, kan het zijn dat bepaalde behandelingen niet worden vergoed. Pas vooral op met zogenaamde budgetpolissen. 

Geen contract

Heeft uw zorgverzekeraar geen contract met het Slingeland Ziekenhuis? Dan moet u waarschijnlijk zelf bijbetalen voor de zorg die wordt verleend. Elke zorgverzekeraar hanteert daarvoor andere regels.

Wel een contract

Als uw zorgverzekeraar een contract heeft met het Slingeland Ziekenhuis, is dat gunstig voor de vergoeding van eventuele zorg in het Slingeland Ziekenhuis in 2019. Behandelingen uit de basisverzekering worden in principe vergoed door uw zorgverzekeraar. Dit is mede afhankelijk van uw polisvoorwaarden en de hoogte van uw eigen risico. Neem daarom altijd contact op met uw zorgverzekeraar voordat u naar het ziekenhuis gaat om na te gaan welke voorwaarden voor u gelden.
 

Lees meer...

Exposities in het Slingeland Ziekenhuis

In de maanden februari en maart exposeren er weer verrassende kunstenaars in het Slingeland Ziekenhuis. U bent van harte uitgenodigd om de exposities te komen bekijken.

Ton van Dijk: Beelden in de vitrines bij de centrale hal

Ton (Terborg) is erg geïnteresseerd in houdingen, bewegingen en uitdrukkingen van mensen. Hij drukte dit uit door te tekenen en portretschilderen. Sinds een aantal jaren maakt hij beelden, voornamelijk in brons en soms in keramiek. Mensen en dieren zijn daarbij meestal het onderwerp. Het vormen van bronzen beelden kent twee kanten, het creatieve deel zoals boetseren in was en het ambachtelijke werk, gieten, slijpen, afwerken en patineren. Zijn werk is vooral figuratief. www.sites.google.com/site/arttonvdijk.
2019 1.b

Ronald Lubbers: Foto's in de gang bij poliklinieken begane grond

Ronald (Giesbeek) is sinds 2011 actief als fotograaf, filmer en mediamaker. De laatste jaren heeft hij geëxperimenteerd en een techniek ontwikkeld voor het fotograferen van luchtbellen in water. De fotoserie die hij daarmee heeft gemaakt noemt hij “de lucht uit mijn longen”. Ook maakt Ronald foto`s van het eiland “de Giese kop” in Giesbeek. Sinds het ontstaan van dit eiland 4 jaar geleden maakt hij in alle seizoenen, op elk moment van de dag en onder alle omstandigheden steeds dezelfde foto. www.ronaldlubbers.nl2019 1.a

Roel Endendijk: Schilderijen in de gang naar N0

Roel (Groningen) schildert zijn onderwerpen met draden wol en katoen. Zo worden harde en technische onderwerpen of een afbeelding van een vis opeens aaibaar en zacht. De combinatie van onderwerpkeuze met de toegepaste techniek zorgt voor het beoogde effect. De beperkingen die met het materiaal en de techniek gegeven zijn, versterken het resultaat van minutieus uitgewerkte details. Deze techniek stelt hem instaat de werkelijkheid een draai te geven.
2019 1.c

Lees meer...

Minister Bruins bezocht het Slingeland Ziekenhuis

Op maandag 11 februari bracht minister Bruno Bruins voor Medische Zorg en Sport (VWS) een werkbezoek aan het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem, onderdeel van Santiz. De minister sprak met diverse vertegenwoordigers van beide ziekenhuizen, van partners in de zorgketen en van gemeenten en ondernemers in de regio (verenigd in de Achterhoek Board). Hij werd bijgepraat over gezamenlijke plannen om de gezondste regio van Nederland te worden. Geen woorden maar daden is daarbij het devies.
 

Lees meer...

Bijeenkomst over ziekte van Crohn en colitis ulcerosa op 26 maart

Op dinsdag 26 maart 2019 is er het Slingeland Ziekenhuis een voorlichtingsavond over de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa. De bijeenkomst wordt georganiseerd in samenwerking met de Crohn en Colitis Ulcerosa Vereniging Nederland (CCUVN). De bijeenkomst vindt van 19.30 tot 21.30 uur plaats in het Auditorium van het Slingeland Ziekenhuis. De zaal is open vanaf 19.00 uur en de entree is gratis.

Aanmelden is niet meer mogelijk, het maximaal aantal deelnemers is bereikt. 
Wilt u op de reservelijst komen? Neem dan telefonisch contact op met Bureau Patiëntenvoorlichting, (0314) 32 96 37 of stuur een mail naar voorlichting@slingeland.nl.

Het programma

De heer Tielen (mdl-arts) vertelt over de diagnose en behandelmethoden van de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa. Ook gaat hij in op nieuwe ontwikkelingen op het gebied van medicatie. Na de pauze spreekt mevrouw Steentjes (diëtist) over voeding in relatie tot de ziekte van Crohn en colitus ulcerosa. Ook is er voldoende gelegenheid om vragen te stellen en de stand van de CCUVN te bezoeken.

Ziekte van Crohn en colitis ulcerosa

De ziekte van Crohn en colitis ulcerosa zijn chronische darmziektes die grote impact hebben op het dagelijks leven. Er zijn momenteel ruim 80.000 mensen met een chronische darmontsteking. Dit is ongeveer 1 op de 200 mensen. Hiervan hebben ongeveer 45.000 mensen colitis ulcerosa en ongeveer 35.000 mensen de ziekte van Crohn. (Bron: CCUVN).

Lees meer...

Mijn Slingeland van kind toegankelijk vanaf 1 maart

Vanaf vrijdag 1 maart 2019 zal Mijn Slingeland ook opengesteld zijn voor kinderen en hun ouders. De dossierinformatie vanaf 29 september 2016 is inzichtelijk. 
Ouders (of pleegouders/voogd) die het wettelijk gezag hebben over het kind tot 16 jaar mogen, met in achtneming van de onderstaande regels, inloggen met de DigiD van het kind.
  • Is het kind jonger dan 12 jaar, dan geldt dat zij met de DigiD van het kind in kunnen loggen op Mijn Slingeland.
  • Is het kind tussen de 12 en 16 jaar, dan geldt dat met goedkeuring van het kind kan worden ingelogd op Mijn Slingeland. Het kind kijkt in dit geval mee en beslist ook mee.
  • Vanaf 16 jaar is het kind zelf eigenaar van zowel de DigiD als het medisch dossier. Deze kinderen kunnen zelf inloggen op Mijn Slingeland en hebben geen toestemming nodig van de ouders of voogd.   
Ouders zijn altijd zelf verantwoordelijk voor het juiste beheer van de DigiD van het kind en zij dienen dit onderling goed te regelen en af te stemmen. Specialisten en medewerkers dragen geen verantwoordelijkheid voor eventueel onjuist gebruik en beheer van de DigiD van het kind. Bij onjuist gebruik heeft het ziekenhuis de mogelijkheid de toegang tot Mijn Slingeland van het kind af te sluiten.

Wat is nodig

Om gebruik te kunnen maken van Mijn Slingeland is een computer of tablet met internetverbinding, een DigiD van het kind met sms-verificatie en een mobiele telefoon nodig (om de sms-code op te ontvangen). De DigiD met de extra sms-controle is aan te vragen via de website van DigiD

Lees meer...

Deel deze pagina: