Slingeland Ziekenhuis

Longarts Bosman fietst White Ribbon Tour


Gepubliceerd op : 21-05-2021
Laatst bijgewerkt op: 21-05-2021

Longarts Gerrit Bosman van het Slingeland Ziekenhuis fietst samen met zijn collega's een gedeelte van de White Ribbon Tour. Een tour in de vorm van een wit lintje (het symbool voor longkanker) die loopt van Zeeland via Gelderland, Groningen en de Afsluitdijk naar Maastricht.  Bosman en zijn 3 collega's leggen zo'n 100 km af op de fiets van Rijnstate in Arnhem via het Slingeland in Doetinchem om uiteindelijk uit te komen bij het MST in Enschede. Met deze rit vragen zij aandacht voor longkanker. Er wordt geld opgehaald voor gepersonaliseerde longkanker behandelingen via het CPCT. Het Center for Personalized Cancer Treatment zet zich in om voor iedere kankerpatiënt DNA-onderzoek van de tumor mogelijk te maken. 
Deelnemers aan de tour fietsen of wandelen in groepen een deel van de route. Bij meer dan 30 ziekenhuizen op de route wordt een wit lintje overhandigd. 
De initiatiefnemer is Niels Harthoorn. Niels is 22 jaar en heeft op zijn twintigste de diagnose gekregen van longkanker met een ALK-translocatie. The White RibbonProject, is recent gestart in de V.S. om meer bekendheid te geven aan longkanker en vooral om het stigma, dat op longkanker rust, weg te nemen. Niels haalt dit project nu naar Nederland en wil het berichtverkondigen dat iedereen longkanker kan krijgen en niemand longkanker verdient.
Gerrit Bosman fietst samen met Hans Smit (longarts Rijnstate), Frank Wilschut (longarts Ziekenhuis Gelderse Vallei) en Jos Stigt (longarts Isala).
#thewhiteribbontournl
website.white ribbon

website.white ribbon.2
 
 
 

Deel deze pagina: