Slingeland Ziekenhuis

Van en naar het ziekenhuis tijdens de avondklok


Gepubliceerd op : 28-01-2021
Laatst bijgewerkt op: 12-02-2021

Sinds zaterdag 23 januari geldt in heel Nederland een avondklok. Dit betekent dat u tussen 21.00 en 04.30 uur niet de straat op mag zonder geldige reden. Wat betekent dit voor uw bezoek aan het ziekenhuis?

Geplande behandeling of onderzoek

Als u tijdens de avondklok toch in het ziekenhuis moet zijn voor bijvoorbeeld een geplande behandeling of onderzoek, dan heeft u een getekende ‘Eigen verklaring avondklok’ nodig als u de straat op gaat. Deze verklaring kunt u vooraf downloaden op de website van de Rijksoverheid en invullen. U kunt de verklaring uitprinten of laten zien op uw telefoon.

Spoedzorg

Als u voor spoedzorg (ook een bevalling) naar het ziekenhuis moet, dan heeft u geen verklaring nodig. Dit is een uitzondering op de avondklok.

Tijdens de avondklok naar huis

Als u tijdens de avondklok in ons ziekenhuis bent en u geen verklaring bij u heeft, dan kunt u hierom vragen in het ziekenhuis. 

Op bezoek

Onze bezoektijden eindigen vóór het ingaan van de avondklok. We maken u erop attent dat u er zelf verantwoordelijk voor bent dat u weer op tijd thuis bent, voor het ingaan van de avondklok om 21.00 uur. Bekijk hier onze bezoekregeling
 
Meer informatie over de avondklok vindt u op de website van de Rijksoverheid.


Deel deze pagina: