Overslaan en naar de inhoud gaan
search

Revalidatie-geneeskunde

Klimmendaal

Gepubliceerd op: 16 januari 2008

De polikliniek Revalidatiegeneeskunde is een onderdeel van Klimmendaal revalidatiespecialisten gevestigd in het Slingeland Ziekenhuis. Dit specialisme richt zich op stoornissen van het bewegingsapparaat en cognitieve functies, met name wanneer deze (blijvend) beperkingen of handicaps dreigen op te leveren. Hierbij valt te denken aan patiënten met hersenletsel, herseninfarct of -bloeding (inclusief de niet zichtbare gevolgen), neuromusculaire aandoeningen (inclusief spierziekten), Multiple Sclerose, ALS, amputatie, lage dwarslaesies, reumatische aandoeningen, handletsel, complex regionaal pijnsyndroom en chronische pijn van het houdings- en beweginsapparaat.

De polikliniek Revalidatiegeneeskunde is op werkdagen tussen 8.00 en 16.30 uur bereikbaar via telefoonnummer (0314) 32 93 09
Het secretariaat kinderrevalidatie is bereikbaar via het telefoonnummer (0314) 32 92 54.

Folders

Bekijk de folders van Klimmendaal revalidatiespecialisten

Revalidatie-artsen Klimmendaal

Mevr. J. Hanselman, revalidatiearts
BIGnr.  49910610501
Mevr. A. Huisinga, revalidatiearts
BiGnr.  69916585801
Mevr. E.R. Groot Zwaaftink, revalidatiearts
BIGnr.  69066211001
Mevr. L. Tromp, revalidatiearts
BIGnr.  09916419101
Mevr. I.S. Briedé, kinderrevalidatiearts
BIGnr.  69061435401

Afspraak maken

Wanneer u een afspraak wilt maken, kan dat bij het secretariaat van de polikliniek Revalidatiegeneeskunde of telefonisch. 

Bij het eerste bezoek aan de polikliniek vragen wij u de volgende zaken mee te nemen:

  • De verwijsbrief van uw huisarts (tenzij deze al door uw huisarts is opgestuurd).
  • Geldig legitimatiebewijs. 
  • Zorg voor een actueel overzicht van de medicijnen die u gebruikt. Dit overzicht is te verkrijgen bij uw apotheek.
  • Eventueel uw (loop)hulpmiddel.
  • Bij een afspraak voor het (schoen)technisch spreekuur is het van belang dat u uw orthopedische schoenen, loophulpmiddelen of ortheses meebrengt.

Mocht u voor een afspraak verhinderd zijn, dan verzoeken wij u vriendelijk om uiterlijk 24 uur van te voren contact met ons op te nemen op het hierboven genoemde telefoonnummer. Voor praktische inhoudelijke vragen kunt u mailen naar revalidatieklimmendaal@slingeland.nl.

MRSA
Heeft u de afgelopen 2 maanden een medische behandeling gehad in het buitenland of komt u of een gezinslid van u beroepsmatig in contact met levende varkens of vleeskalveren?
Meld dit bij het maken van een afspraak. Dit in verband met maatregelen tegen de MRSA-bacterie.

Locatie

Polikliniek Revalidatiegeneeskunde bevindt zich op de begane grond van het ziekenhuis. U volgt routenummer 98.

Werkwijze polikliniek Revalidatiegeneeskunde

Bij uw bezoek aan de polikliniek Revalidatiegeneeskunde meldt u zich bij de secretaresse voordat u plaatsneemt in de wachtkamer. Hier geeft u de verwijsbrief van de huisarts of specialist af. De revalidatiearts haalt u op uit de wachtkamer.

Afgezien van de werkzaamheden op de polikliniek Revalidatiegeneeskunde verzorgen de revalidatieartsen medebehandelingen van patiënten op de verschillende verpleegafdelingen in het ziekenhuis. De hoofdbehandelaar verzoekt de revalidatiearts om de opgenomen patiënt mede te behandelen.

Ook is er een handenspreekuur samen met de plastisch chirurg en een handtherapeut. De afspraken voor dit handenspreekuur worden gepland door de polikliniek Plastische chirurgie.

De afspraken omtrent het voetenspreekuur samen met de vaatchirurg, wondverpleegkundige en indien nodig gipsverbandmeester, en schoenmaker loopt via de polikliniek Vaatchirurgie.

Daarnaast verzorgen de revalidatieartsen buiten het ziekenhuis spreekuren met een orthopedisch schoenmaker en instrumentmaker bij de betreffende firma's. Ook verzorgen ze consulten in de verpleeghuizen in deze regio.

Onderzoeken en behandelingen

Na het gesprek met de revalidatiearts wordt het vervolg van de behandeling bepaald. De mogelijkheid bestaat dat de revalidatiearts u doorverwijst. Dit kan binnen het ziekenhuis of daarbuiten.

Binnen het ziekenhuis:

  • naar andere medisch specialismen (ter verdieping van de diagnostiek of voor behandeling, eventueel klinisch).

Buiten het ziekenhuis:
Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld een eerstelijns fysiotherapeut, multidisciplinaire revalidatiebehandeling voor kinderen of het revalidatiecentrum.

  • de afdeling poliklinische revalidatiebehandeling (PRB) van Klimmendaal bij Den Ooiman in Doetinchem
  • revalidatie kinderen
  • fysiotherapeut
  • ergotherapeut
  • logopedist
  • algemeen maatschappelijk werk
  • psycholoog/psychotherapeut
  • revalidatiecentrum
  • dagbehandeling verpleeghuis
  • orthopedische instrumentmaker
  • orthopedisch schoenmaker

Samenwerking met andere instellingen

De revalidatieartsen van Klimmendaal in het Slingeland Ziekenhuis, werken uiteraard samen met het Slingeland Ziekenhuis, maar ook met andere instellingen waaronder de verpleeghuizen Antonia (Terborg) en Den Ooiman (Doetinchem).

Laatst bijgewerkt op: 01 november 2022

Direct naar

patient-app-hixsocial-media.jpg
Patiënt app voor toegang tot Mijn Slingeland