Slingeland Ziekenhuis

Technisch probleem OK, operaties geannuleerd


Gepubliceerd op : 23-04-2018
Laatst bijgewerkt op: 27-08-2018

In verband met een technisch probleem was het maandag 23 april niet mogelijk om de verlichting en de luchtbehandeling op de operatiekamers te bedienen.
Het operatieprogramma voor maandag is uit voorzorg daarom geannuleerd. De betrokken patiënten zijn hierover allen geïnformeerd.
 
Update 15.00 uur:
Het probleem om de verlichting en de luchtbehandeling te bedienen is momenteel nog niet opgelost. Dat betekent dat er op dit moment nog niet geopereerd kan worden op de 7 operatiekamers van het operatiecomplex. 
Er zijn 42 patiënten die te horen hebben gekregen dat hun operatie niet door kan gaan. We gaan ons uiterste best doen om deze patiënten op korte termijn weer in te plannen. 
Voor dinsdag zijn de geplande OK-patiënten nog niet afgebeld omdat we op dit moment niet weten of het probleem voor die tijd opgelost kan worden. 
Er is tevens contact geweest met de meldkamer. Ambulances met spoedpatiënten rijden naar ziekenhuizen in de directe omgeving. 

Update 17.00 uur: 
Op dit moment is het technische probleem voor 5 van de 7 operatiekamers opgelost. Naar verwachting zal het probleem ook bij de resterende 2 operatiekamers vannacht nog worden verholpen.
Dit betekent dat de spoedpatiënten vanaf vanavond weer terecht kunnen in het Slingeland Ziekenhuis en ambulances niet naar een ander ziekenhuis hoeven te rijden.
Ook de operaties van patiënten die voor dinsdag zijn ingepland kunnen naar alle waarschijnlijkheid doorgaan. Mocht het zo zijn dat de laatste twee operatiekamers vannacht niet worden vrijgegeven, dan kan deze situatie veranderen. Mogelijk worden er dan toch een aantal operaties afgezegd. De patiënten voor wie dit eventueel zal gelden zullen hier uiteraard als eerste over worden geïnformeerd.
 
Update 21.00 uur:
Ook bij de laatste twee OK's is het technische probleem verholpen. Daarmee kan het volledige Operatiecomplex weer ingebruik worden genomen. Voor dinsdag zal het geplande operatieprogramma normaal doorgang vinden.
 
 
 
 


 


Deel deze pagina: