Operatie

Voorbereiding operatie


Een operatie kan met spoed plaatsvinden of vooraf worden gepland, uiteraard in overleg met de patiënt.

Gesprek met arts

Voordat iemand een operatie zal ondergaan zal er een gesprek plaatsvinden met de behandelend arts. De arts zal uw vragen over de operatie beantwoorden. Een patiënt kan immers pas goed beslissen of hij de operatie echt wil als hij ook alle informatie heeft gekregen.

Pre-operatiefspreekuur

Voordat de patiënt ingepland wordt voor een operatie zal deze ook nog naar het pre-operatief spreekuur moeten. Dit spreekuur is speciaal voor de patiënten die een operatie ondergaan. De arts die gaat opereren verwijst de patiënt door naar de preoperatieve polikliniek. Tijdens dit gesprek wordt er met u afgesproken welke verdovingstechniek bij u plaats zal vinden en wordt u geinformeerd over de opname en operatie.

Voorbereiding

De patiënt die een operatie moet ondergaan wordt in de meeste gevallen eerst opgenomen via het Opnameplein en vervolgens voorbereid op de operatie. De operatie vindt plaats in het operatiecentrum van het Slingeland. Natuurlijk is het ook mogelijk dat de operatie in een dagopname plaatsvindt op het 'Operatief Dagcentrum' (ODC) of dat de behandeling zelfs poliklinisch kan plaatsvinden op de 'Poliklinische operatiekamer' (POK)
Na de operatie gaat de patiënt naar een verpleegafdeling

Procedure operatie

Meer informatie over de procedure tijdens de operatie vindt u op de pagina over het Operatiecentrum.

Film

Om een indruk te krijgen van het verloop van een operatie in dagopname op de afdeling Kort Verblijf F2 kunt u de onderstaande film bekijken. Klik op de afbeelding om de film te starten via YouTube.


Zie ook:
Dagbehandeling Film Slingeland (Deutsch)
Dagbehandeling Film Slingeland (English)


Laatst bijgewerkt op: 16-01-2021

Deel deze pagina: